Open keuken inspiratie: creëer ruimte en sfeer!
Keuken inspiratie Wooninspiratie

Open keuken inspiratie: creëer ruimte en sfeer!

De open keuken is een van de meest populaire soort keukens. Bij een open keuken wordt de keuken geïntegreerd in het woongedeelte, waardoor een open ruimte ontstaat. Dit is ideaal als je houdt van sociaal contact en vaak in de keuken te vinden bent. Benieuwd naar de mogelijkheden van een open keuken? Lees dan snel verder!

De voordelen van een open keuken

Ben je benieuwd of een open keuken iets voor jou is? Hieronder hebben we de voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Houd je van koken? Dan is een open keuken echt iets voor jou. Je kunt zo tijdens het koken in contact blijven met het gezelschap.

  • Een open keuken is ook een ideale optie als je nog kleine kinderen hebt. Je kunt de kinderen namelijk goed in de gaten houden als jij aan het koken bent. Wel zo fijn!

  • Als je een kleine woning hebt, kan een open keuken uitkomst bieden. Het geeft namelijk een ruimtelijker gevoel aan de woning omdat twee woongedeeltes gecombineerd worden.

Open keuken inspiratie

Wil je graag een open keuken kopen maar weet je nog niet wat voor soort er bij jou past? Hieronder hebben we een aantal open keukens voor je op een rijtje gezet!

Keuken met kookeiland

Een keuken met kookeiland is echt iets voor de kookliefhebbers. Met een kookeiland heb je een goed overzicht op de rest van de woning en kun je gezellig blijven kletsen met je gasten. Er is echter wel een nadeel, namelijk dat een kookeiland relatief veel ruimte inneemt. Heb je een kleine woning en wil je toch een kookeiland? Je kunt dan bijvoorbeeld kijken of je het kookeiland kan combineren met een bargedeelte. Je hoeft dan niet nog apart een eettafel in de woonkamer neer te zetten. Scheelt weer ruimte!

keuken inspiratie

Open keuken met eettafel

Wil je de kinderen een beetje in het oog houden tijdens het klaarmaken van het eten? En wil je graag wat meer leven in de keuken? Ga dan voor een open keuken met eettafel. Zo kan jij jouw ding doen in de keuken, maar toch overal bij zijn.

keuken inspiratie

Open hoekkeuken

In een open hoekkeuken is er onderscheid tussen het woongedeelte en de keuken, maar vormen deze samen toch een geheel. Het is daarom belangrijk om de meubels in de keuken af te stemmen op de rest van de woonkamer. Een hoekkeuken neemt relatief weinig ruimte in en biedt daarnaast veel werkruimte. Vooral in kleine woningen biedt dit vaak echt een uitkomst.

keuken inspiratie

Rechte open keuken

Heb je niet zo’n grote woning? Dan is een rechte open keuken een erg goede optie. Je haalt met deze soort keuken namelijk het maximale uit de ruimte die je beschikbaar hebt. Bovendien zit alles lekker dicht bij elkaar in de buurt, wat het lekker gemakkelijk maakt om alles te pakken en weer op te bergen.

keuken inspiratie

Open keuken met bar

Een open keuken met bar is gemaakt voor mensen die houden van veel gezelligheid en sfeer. Ideaal voor de vrijdagmiddagborrel of als je vaak visite op bezoek hebt. Maar ook voor het ontbijt is dit de geschikte plek: heerlijk met een kop koffie en de krant aan de bar. Ten slotte is het dé perfect plek om te werken en zorgt het voor een scheiding van de keuken en woonkamer.

keuken inspiratie

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer keukeninspiratie opdoen? Lees dan eens de volgende blogs over het inrichten van een keuken: Inspiratie keuken: 9 toffe ideeën of Tips voor de inrichting van een nieuwe keuken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten