Neutrale babykamer inrichten: tips en inspiratie
Wonen Badkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

Neutrale babykamer inrichten: tips en inspiratie

Op zoek naar wooninspiratie voor een neutrale babykamer? De babykamer is vaak een leuke, uitdagende en best een beetje spannende klus. Het krijgen van een baby’tje is iets prachtigs, en dit doet iedereen dan ook op zijn eigen manier. Het inrichten van de babykamer hoort hier absoluut bij. Begin hier ook op tijd mee! Zorg ervoor dat de kamer ruim een maand voor de baby komt klaar is, zodat de verfluchten etc. uit de kamer zijn verdampt. Maar even terug naar het leuke gedeelte: sommige ouders willen graag gelijk weten wat het biologische geslacht is van de baby, terwijl andere ouders dit liever als verrassing houden. Het is dan ook handig dat je een neutrale babykamer gaat inrichten, zodat je later nog kleur zoals roze of blauw kunt toevoegen. Lees snel verder en doe inspiratie op!

Een neutrale babykamer

Een neutrale babykamer inrichten vergt wat voorwerk. Denk vooraf goed na over de kleurstellingen die je wil gebruiken in de kamer, en hoe je de kamer gaat indelen. Maak gebruik van basic kleuren zoals grijs, wit of nude. Je kunt deze kleuren ook allemaal met elkaar combineren, dat ziet er ook mooi uit. Je kunt een babykamer ook inrichten naar een woonstijl, denk bijvoorbeeld aan een landelijke of Scandinavische kinderkamer. Tegenwoordig kun je ook een kant-en-klare babykamer kopen. Ook aan deze babykamer kun je natuurlijk je eigen draai geven, door er persoonlijke elementen aan toe te voegen.

Neutrale babykamer inrichten

De babykamer aanvullen met kleur

Zodra het geslacht van de baby bekend is, of wanneer je gewoon toe bent aan wat meer kleur in de ruimte, kun je wat gekleurde elementen toevoegen. Hierdoor wordt de kamer wat speelser. Houd de basis van de kamer neutraal, maar voeg kleur toe door middel van accessoires. Denk aan een gekleurd vloerkleed, wanddecoratie of een dekentje.

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van Petite Amélie ©

Meer babykamer inspiratie?

Op zoek naar meer babykamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: babykamer inspiratie: 4x originele ideeën, Babykamer inspiratie: De leukste voorbeelden!, 4 tips voor een vrolijke meisjeskamer en 6 leuke babykamer ideeën voor jongens

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten