Moestuinieren op een balkon: tips en ideeën
Moestuin

Moestuinieren op een balkon: tips en ideeën

Moestuinieren alleen mogelijk in een grote tuin? Welnee! Zelfs op een balkon of in een kleine tuin kun je al een moestuin aanleggen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Begin met verticaal tuinieren

Als je een kleine tuin of balkon hebt, moet je de ruimte die je wel hebt, zo efficiënt mogelijk gebruiken. Verticaal tuinieren is dé oplossing voor tuinieren in een kleine ruimte. Door middel van hangende plantenzakken, plantenrekken die aan de muur bevestigd kunnen worden en stapelbare potten, heb jij binnen de kortste keren je eigen geteelde groente en fruit. 

Kies de juiste planten

Bij het uitzoeken van planten voor je balkon moestuin, is het belangrijk om planten te kiezen die niet veel ruimte nodig hebben. Kies daarom voor compacte en potvriendelijke planten. 

Denk bijvoorbeeld aan: 

  • smaakvolle cherrytomaten; 

  • kleurrijke paprika's; 

  • en heerlijke kruiden zoals basilicum en munt. 

Plantenverzorging voor een balkon

Net zoals je interieur zorg en aandacht vereist, heeft je balkon moestuin ook verzorging nodig. Begin met de juiste potgrond, een die rijk is aan voedingsstoffen. 

Geef je planten een boost met organische meststoffen. Vergeet daarnaast niet om ze regelmatig te inspecteren, water te geven en je planten goed te verzorgen. 

Oogsten maar!

Nadat je groente, fruit en kruiden rijp zijn, is het tijd voor het leukste gedeelte van moestuinieren: het oogsten van je moestuin. Let op dat je de plantjes op tijd oogst, het is natuurlijk zonde als je na al je werk de vruchten weg moet gooien. 

Kleed je moestuin leuk aan

Een moestuin is niet alleen handig, het is ook een decoratieve toevoeging aan je balkon of dakterras. Zet naast je moestuin nog een aantal andere leuke plantjes en potjes weg om nog wat meer sfeer te creëren. Hierdoor wordt jouw balkon hartstikke gezellig!

Meer tips voor je moestuin?

Ben je bezig met het kweken van je eigen moestuin, maar kun je nog wat tips gebruiken? In de moestuin rubriek van Woonblog vind je alles wat je moet weten voordat je begint met jouw moestuin. 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten