Led verlichting in de keuken, hierom moet je ervoor kiezen
Wooninspiratie

Led verlichting in de keuken, hierom moet je ervoor kiezen

In de keuken heb je qua lichten allerlei opties, maar de laatste tijd wordt er steeds vaker gekozen voor led verlichting. Dat is geen wonder. Zulke lichten zijn namelijk geschikt voor alle soorten lampen, terwijl ze ook nog eens overal geplaatst kunnen worden. Toch zijn dit niet de belangrijkste voordelen van led. Dit gaat namelijk over het feit dat led lichten energiezuinig is. Lees verder en ontdek nog meer redenen waarom led verlichting in je keuken een goede optie is!

Uitstraling

Led verlichting geeft je veel verschillende mogelijkheden. Je kunt dergelijke lichten gebruiken om op een sfeervolle wijze je keuken te verlichten, waardoor het een luxe uitstraling zal krijgen. Eigenlijk kun je met de led lichten echt alle delen van een ruimte verlichten, dus van donkere hoekjes zal geen sprake meer zijn. Zo kun je ervoor kiezen om dimbare inbouwspots keuken te plaatsen in het plafond. Op deze manier kun je zelf instellen hoeveel licht de spots moeten geven, waardoor je dus eigenlijk ook de uitstraling kunt bepalen.

Verlichting in de keuken

Sfeer in de keuken door het juiste licht

Naast de spots kun je ook echte eyecatchers kopen in de vorm van een lamp. Hierin kun je dan dus een led licht plaatsen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met een prachtige hanglamp die je boven de eettafel of het keukeneiland ophangt om de kamer nog meer sfeer te geven. Hierbij kun je onder meer denken aan een houten hanglamp, al moet dit natuurlijk wel passen bij de rest van je interieur. Als je juist een trendy stijl gebruikt in je woning is het beter om een armatuur met diverse led lichtjes te kopen.

Zicht tijdens het koken

Uiteraard is het van belang dat je goed zicht hebt tijdens het koken. Zo wil je bijvoorbeeld niet dat je je eigen schaduw ziet als je aan het werk bent aan het aanrecht. Hierdoor is het verstandig om led spots op meerdere plekken in het plafond te plaatsen. Hierbij kun je kiezen tussen vaste en kantelbare lichten. Kantelbare spots hebben het voordeel dat je ze precies op het aanrecht kunt richten. Natuurlijk moeten de lichten ook gedimd kunnen worden.

Verlichting in de keuken

Meer keuken inspiratie?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Deze 5 huishoudelijke apparaten zijn onmisbaar in huis!, 4x Keuken accessoires: origineel en betaalbaar! en Tips voor de inrichting van een nieuwe keuken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten