Kleuren inspiratie interieur: wat is jouw lievelingskleur?
Wonen Wooninspiratie Kleurinspiratie

Kleuren inspiratie interieur: wat is jouw lievelingskleur?

Op zoek naar kleuren inspiratie voor in jouw interieur? Overal waar je komt, kom je het tegen: kleur. Kleuren zijn voor de meeste mensen vanzelfsprekend, maar wat we ons vaak niet beseffen is dat kleur veel met ons doet. Kleuren kunnen voor een deel zelfs onze stemming beïnvloeden. De meeste mensen hebben dan ook een lievelingskleur. Dit is een kleur die ze erg mooi vinden en graag zien terugkomen in hun interieur of kleding. Benieuwd welke kleuren bij jou passen en welke kleuren mooi met elkaar combineren voor in huis? Lees dan snel verder!

De kleurencirkel

Vanaf kleins af aan komen we bewust in contact met kleur. We gaan tekeningen inkleuren en we leren om kleuren met elkaar te mengen om ‘nieuwe’ kleuren te maken. De kleurencirkel is een handig hulpmiddel om kleuren te onderscheiden en juist samen te voegen. De primaire kleuren zijn rood, geel en blauw. Met deze drie kleuren moet je alle kleuren die er maar bestaan kunnen maken. Als je twee van deze kleuren mengt ontstaat er een secundaire kleur. Zoals je in onderstaande afbeelding ziet vormen blauw en geel samen groen. Wanneer je gek bent op de kleur groen, kun je er dus vanuit gaan dat de kleur blauw hier goed mee combineert.

Laten we dit even meenemen in de woonwereld. Je bent helemaal gek van de kleur groen en je kiest ervoor om de muur in de woonkamer donkergroene te schilderen. Wanneer je hier een donkerblauwe bank voor zet, zal je zien dat dit een hele warme gevoel geeft. Deze twee warme kleuren samen zorgen voor een chique uitstraling.

kleuren inspiratie interieur

Creëer contrast

Op zoek naar kleuren inspiratie voor jouw interieur? In Nederland gaan we vaak voor een veilig interieur. We kiezen vaak voor vanzelfsprekende kleuren combinaties. Denk hierbij aan kleuren in harmonie zoals paars, rood, roze in combinatie met de kleur wit. Of juist aan bruintinten met zwart. Maar soms is het de uitdaging om contrast te creëren in jouw interieur, dit geeft namelijk een krachtige uitstraling. Contrasterende kleuren zijn kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel. Blauw en geel bijvoorbeeld.

contrast kleuren

kleuren inspiratie interieur

Op zoek naar meer kleuren inspiratie?

Ben je op zoek naar meer kleuren inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Kleurinspiratie | wat kleur met je woning doet, Blauwe slaapkamer inrichten | alles over kleur, Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie en 4 kleurtrends voor de slaapkamer

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten