Samen de kinderkamer inrichten

De vakantie is voorbij en het schoolseizoen is weer begonnen, misschien is het wel tijd om de kinderkamer in te richten. Als ouder is dit vaak het moment waarop je beseft dat de kids sneller opgroeien dan gedacht. Alweer een schooljaar voorbij. Misschien is het tijd voor een kamertje met bureau of gaat één van je pubers op kamers? Dan heeft de ander de kans om naar een grotere kamer te verhuizen! En houd je ook nog eens een kamer met extra opbergruimte over. Richt samen met je kind de kinderkamer opnieuw in. Voor de beste aanpak geven wij een aantal praktische tips.

Wat vind je kind leuk?

Bij opgroeiende kinderen is het vaak een komen en gaan van spulletjes en speeltjes. Hun lievelingskleur is vaak echter blijvend. Krijgt je kind een nieuwe kamer, zorg dan dat hij of zij zich ook thuis voelt in deze kamer. Vraag ze naar hun lievelingskleur en probeer de nieuwe kamer daarop af te stemmen.

Wil je een thema aan de kinderkamer geven, zorg dan dat het thema vooral terugkomt in de details. Duurdere items zoals een bed in de vorm van een boot zijn erg prijzig en na een paar jaar misschien niet meer leuk. Beter is het om bijvoorbeeld een scheepslamp te kopen en wat knuffels die met zeevaart te maken hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kids Interiors (@kidsinteriors_com) op 14 Mei 2019 om 1:18 (PDT)

Hoe kan je kind bijdragen aan de kinderkamer?

Naast het kiezen van een kleur zijn er nog veel meer manieren om je kind bij het ontwerp van de nieuwe kinderkamer te betrekken. De een vindt wellicht een bepaald tapijt erg kriebelig of heeft een hekel aan een sprookjesthema. Betrek ze daarom zoveel mogelijk bij de aankoop van producten. Laat ze stoffen voelen en ervaren wat ze leuk, en minder leuk vinden. Misschien is het zelfs een idee om je kind een schets te laten maken van hun nieuwe kamer. Deze schets kan uiteindelijk als versiering aan de muur worden gebruikt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wall decoration hanging system (@artiteqcom) op 13 Mei 2019 om 10:24 (PDT)

Nieuwe of tweedehands spullen gebruiken?

Sommige ouders kiezen het liefst voor een compleet nieuwe kinderkamer. Mocht je budget minder groot zijn dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om tweedehands spullen te gebruiken. Het grote voordeel aan gebruikte spullen is dat je ze gemakkelijker kunt customisen. Een likje verf over een nachtkastje kan dan net het verschil maken. Bij een nieuw gekocht kastje doe je dat toch minder snel. Nog leuker is het om bijvoorbeeld een nieuwe kastje samen met je kind onder handen te nemen. Vraag ook gerust eens rond in je kennissenkring. Je zult zien dat veel vrienden of familie nog oude meubels hebben liggen die ze het liefst weg willen doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Interieur (@tam_intlike) op 14 Mei 2019 om 4:09 (PDT)

Waar moet je aan denk voor bergruimte?

Het fijne aan een kamerverandering is dat er vaak meer ruimte vrijkomt in huis. Opbergruimte speelt dus een belangrijke rol op de nieuwe kamer. Met alle kleren, prularia en speelgoed is het natuurlijk zaak om over voldoende berging te beschikken. Met meer bergruimte kun je je kind ook beter leren om een nette kamer te onderhouden. Speelgoed in de speelgoedmand, boeken op de boekenplank en kleren in de kledingkast.

Met al het verhuizen en verplaatsen kan het praktisch zijn om spullen tijdelijk op te slaan. Het nieuwe bed is al gearriveerd terwijl het andere nog in de kamer staat. Mocht het huis niet over voldoende ruimte beschikken dan kun je altijd kiezen voor een self storage waar je je spullen tijdelijk kunt opslaan. Daar kun je vaak redelijk goedkoop opslagruimte huren.

Voor kinderen is het verhuizen naar een grotere kamer een avontuur en een kleine stap naar het ouder worden. Onthoud dus dat plezier voorop staat. Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie bekijk dan eens onze andere artikelen met wooninspiratie voor kinderkamers.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kɪᴅsʀᴏᴏᴍ | Iɴᴛᴇʀɪᴏʀ | Fᴀᴍɪʟʏ (@3elfenkinder) op 13 Mei 2019 om 12:03 (PDT)

Meer interieur ideeën?

Op zoek naar meer interieur ideeën? Neem eens een kijkje tussen de artikelen: Industriële woonkamer inspiratie voor jouw huis, Voortuin ideeën: 5x inspiratie voor jouw tuin!, Slaapkamer inspiratie: 5x een kleurrijke slaapkamer en Betonlook badkamer: doe inspiratie op!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten