Kerstdecoraties volgens de 3 kersttrends van 2017
Woontrends Woonideeën Kerstdecoratie

Kerstdecoraties volgens de 3 kersttrends van 2017

Benieuwd naar de kersttrends van 2017 en de daarbij passende kerstdecoraties? Doe hier inspiratie op voor de perfecte kerstdecoraties binnen de volgende drie stijlen!

Kerstdecoraties voor een traditionele kerst

De uitbundige rode, witte, groene en gouden kerst is weer terug. En hier zijn wij erg blij mee, want er is geen stijl die voor een meer warme en gezellige sfeer zorgt! Deze klassieke kerststijl is typisch Amerikaans en Brits en wellicht in veel woningen in Nederland ook nooit weggeweest.

Denk bij deze stijl aan kerstdecoraties zoals notenkrakers, koekhuisjes, beertjes en een speelgoedtrein rondom de kerstboom. Hang een mistletoe op bij de deur en plaats dennenappel, appel en kaneel geurstokjes voor de perfecte kerstgeur in je huis. Vergeet ook de zuurstokken niet in de kerstboom te hangen.

Bij de traditionele stijl horen ook sokken aan de mantel, zodat de kerstman die vol kan stoppen. Als je geen mantel hebt, kun je ook decoratie sokken in de kerstboom hangen.

kerstversiering

Gebruik voor het kerstdiner de kleuren rood, goud en groen bij het dekken van de tafel voor de perfecte traditionele kerstbeleving. Denk hierbij aan goudkleurig bestek en rode servetten met mooie goudkleurige platen om het eten op te serveren en mini kerstboompjes als tafeldecoratie.

kerstversiering

Industriële, ambachtelijke kerstdecoraties

De industriële trend heb je niet kunnen missen dit jaar. Blootstellen van leidingen, het gebruik van beton en grote fabriekslampen. We love it, maar hoe ga je die robuuste look combineren met warme kerstdecoraties?

Hout is een materiaal dat goed past bij een industrieel interieur. Tegenwoordig verzinnen mensen ook steeds vaker een alternatief voor een echte kerstboom zoals een opstapeling van houten planken waar kerstballen aan worden bevestigd.

Ook metaal is een materiaal dat je veel terugziet binnen de industriële stijl. Versier je huis met kleine metalen hertjes en houten kerststerren voor een industriële kerst! Neem bronzen of champagnekleurige tafelversieringen voor een robuust en toch gezellig kerstdiner.

De kerstdecoratie kleuren die mooi passen bij een industrieel interieur zijn champagne, beige, grijs, wit en bruin.Voeg hier brons aan toe voor een beetje glamour! Denk bijvoorbeeld aan grijze kaarsen en cadeautjes in de grijze of donkerblauwe kleur van een industriële muur.

Botanische en natuurlijke kersttrend

Vorig jaar was het al een hit, maar dit jaar is de botanische woontrend niet meer weg te denken. Zelfs je kerstdecoratie valt mooi aan te passen op deze woontrend. En dat gebeurd ook steeds meer!

Zo hebben we het laatst in de blog: ‘Kerstboom versieren met de trends van 2017’ al gehad over je kerstboom versieren in een botanische stijl. Ook de rest van je interieur kan je met kerst mooi versieren met kerstachtige botanische, groene versieringen.

Denk hierbij aan vazen vol met dennenappels, gecombineerd met losse takken van een dennenboom. Een krans gemaakt van mossen of dennenboom takken. Voor een minimalistische, botanische stijl is het ook leuk om een paar mini kerstboompjes naast elkaar te hebben staan zonder versiering of met enkel lichtjes. Heb je helemaal geen zin om een boom te kopen? Versier dan die leuke kamerplant of cactus met kerstlichtjes.

Wat veel terugkomt bij deze stijl is hout. Zo kan je houten beeldjes van kerstbomen neerzetten voor een minimalistische stijl. Er bestaan zelfs houten rendier slingers om het af te maken!

kerstdecoraties

Nog meer inspiratie voor kerstdecoraties?

Benieuwd naar andere inspirerende artikelen voor leuke kerstdecoraties? Lees dan ook ‘9 X inspiratie voor de kerstboom versieren’ en ‘De kersttafel dekken doe je zo’!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten