De kerstboom versieren: maak jouw mooiste boom ooit!
Wonen Wooninspiratie Kerstdecoratie

De kerstboom versieren: maak jouw mooiste boom ooit!

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken: we mogen weer de kerstboom versieren! Een goed begin is het halve werk. En dat geldt ook voor de kerstboom versieren, zorg dat je goed voorbereid bent. Trek alle kerstversieringen uit de kast en haal de kerstboom in huis. Zet wat kerstmuziek op en jij bent er helemaal klaar voor! Lees verder en ontdek de handigste tips die je kunt gebruiken met de kerstboom versieren.

kerstboom versieren

Kies de kleuren voor jouw kerstboom

De kerstboom versieren: bepaal de kleuren voor in de boom. Kies 2 tot 5 kleuren die je gaat gebruiken. Je kunt kiezen voor kleurenthema’s of je bepaalt de kleuren zelf. Zorg ervoor dat je de kleuren goed op elkaar afstemt. Je moet er tenslotte een paar weken tegenaan kijken!

Om te kijken of alle kleuren goed bij elkaar passen kun je alles van tevoren al op tafel leggen. Leg de slingers, lampjes, ballen en andere versiersels bij elkaar en mix en match alles door elkaar. Het is tenslotte kerst.

kerstkrans kerstboom optuigen

De kerstboom versieren: houd de juiste volgorde aan!

Het is belangrijk dat je de juiste volgorde aanhoudt tijdens de kerstboom versieren. Begin altijd met de lampjes in de boom te hangen. Check vooraf of de lampjes het doen en hang ze van boven naar beneden in de boom. Hang vervolgens de slinger of het lint in de boom en creëer een 3D-effect door de slingers op sommige punten wat dieper in de boom te plaatsen.

Eigenlijk zet je de piek pas aan als laatst in de boom, maar dit gaat vaak fout. Er sneuvelen veel kerstballen als je de piek op de top wil zetten en dat is zonde. Zet daarom voordat je begint met alle kerstballen, al de piek op de boom.

kerstversiering kerstversieringen

Kijk zo nu en dan eens vanaf een afstandje naar de boom

De lampjes, slingers en kerstballen moeten mooi verdeeld worden over de boom. Dit zie je vaak niet goed als je dicht op de kerstboom staat. Zet daarom af en toe een paar stappen naar achter om te zien of er gaten zijn in de kerstboom, zodat je deze weer kunt vullen met ballen en lampjes.

De kerstboom versieren: van klein naar groot

Oke, nu kunnen we beginnen met de kerstboom versieren! Hang de kerstballen van klein naar groot in de boom. Dit geeft een speels effect en zo lijkt jouw kerstboom nog groter!

ballen van klein naar groot

Kleine kinderen in huis? Maak zelf de kerstballen!

Heb je kleine kinderen in huis en vinden zij de kerstboom versieren ook leuk? Laat ze meehelpen! Koop wat snoepjes die je in de boom kunt hangen en kies voor doorzichtige kerstballen. Koop glasverf en ga samen met de kinderen jullie eigen kerstballen maken. Hoe leuk is dat! Een tip: kies voor plastic kerstballen. Kinderen kunnen uit hun enthousiasme de ballen nog wel eens laten vallen en dat zou zonde zijn!

Of heb je katten in huis en is de kerstboom opzetten een hele klus. Lees het artikel: Kerstboom versieren: Help, ik heb katten! met de beste tips voor de kerstboom versieren met katten.

kerstboom optuigen

Wil je meer kerstdecoratie?

Op zoek naar meer voor kerstdecoratie? Bekijk ook eens onze artikelen: 5 tips om de kerstboom te versieren en Creëer een echte kerstsfeer in jouw tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten