Interieur ideeën: een grote ruimte inrichten
Interieur Wooninspiratie Inrichting

Interieur ideeën: een grote ruimte inrichten

Wil je een grote ruimte inrichten en ben je hiervoor op zoek naar toffe interieur ideeën? Er wordt vaak gedacht dat een kleine woonkamer inrichten een lastige opgaven is, maar een grote ruimte inrichten kan vaak net zo moeilijk zijn. Je wil een ruimte sfeer en gezelligheid meegeven, maar daarentegen wil je de kamer niet te druk maken. De perfecte balans hiertussen kan best lastig zijn. Toch kun je met de juiste kleuren en materialen al veel bereiken. Benieuwd hoe je dit het best kunt aanpakken? Lees dan snel verder en doe een aantal toffe interieur ideeën op!

Een grote ruimte inrichten: de vloer

Ga je een grote ruimte inrichten, maar vind je het lastig om deze een knusse en gezellige uitstraling te geven? De vloer kan in een ruimte heel sfeerbepalend zijn, en daarom zoomen we hier eens op in. Op het gebied van vloeren is er tegenwoordig meer dan voldoende keuze. Denk bijvoorbeeld aan hout, pvc, laminaat, tapijt of een gietvloer.

Een houten vloer geeft al snel veel sfeer aan een ruimte. Hout is een natuurproduct en dit is een groot verschil met look-a-like houten vloeren zoals laminaat. Ga voor een donkerdere houtsoort op de vloer, hierdoor ontstaat er een warm gevoel in de ruimte. Over de houten vloer kun je vervolgens nog een groot vloerkleed leggen. Een vloerkleed ziet er gezellig uit en is ook nog eens heerlijk onder je voeten.

interieur ideeën interieur ideeën

Naast een houten vloer is tapijt ook erg geschikt in een grote ruimte. Je kunt kiezen voor een egaal tapijt zonder patroon, of juist voor een tapijt met een motief erin. Ga je voor een tapijt met een motief? Zorg er dan voor dat de meubels in de kamer rustig zijn. Anders wordt de ruimte te druk.

vloerbedekking

Ga voor de juiste kleur op de muren

Op zoek naar interieur ideeën voor een grote ruimte? Ga op zoek naar de juiste balans tussen verschillende kleuren en materialen. We zagen net al dat de materiaalkeuze voor de vloer een grote impact kan hebben op een ruimte, denk aan het verschil tussen echt hout en laminaat. Over het algemeen geldt de “interieur regel”: een donkere kleur op de vloer? Ga dan voor een lichte kleur op de muur. Met deze regel speel je altijd op safe, en daar is niets mis mee. Wanneer je een grote ruimte gaat inrichten mag je hier echter wel een beetje van afwijken. Ga voor een donkere vloer en muur. Ga je bijvoorbeeld voor een donkergrijs vloerkleed? Verf de muren dan donkergroen of misschien wel zwart. Dit ziet er super gaaf, knus en chique uit.

grote ruimte inrichten

Heb je kleine kinderen thuis rondlopen die het leuk vinden om met vette handen aan de muren te komen? Of worden de muren in jouw keuken ook vaak een beetje viezig? Voor ruimtes die intensief worden gebruikt, kun je het best kiezen voor vuilafstotende en goed reinigbare verf. Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean is zo’n verfsoort, ideaal toch?

interieur ideeën

Interieur ideeën: afwisseling is de key to succes

Ga je een grote ruimte inrichten? Denk dan goed na over de inrichting hiervan. Nadat je de kleuren/materialen voor de vloeren en muren hebt gekozen is het van belang dat je gaat nadenken over de meubels en accessoires. In een grote ruimte is de afwisseling tussen groot en klein heel belangrijk. Teveel kleine meubels geeft een rommelige uitstraling, daarentegen zijn alleen maar grote meubels weer saai. Houd de basis van je interieur groot. Ga bijvoorbeeld voor een grote hoekbank in de woonkamer, een grote salontafel en een grote televisie. Voeg aan je interieur een aantal kleine elementen toe, zoals een aantal kleine poefjes en kussens.

grote ruimte inrichten

Meer interieur ideeën?

Op zoek naar meer interieur ideeën? Neem dan gerust eens een kijkje tussen de artikelen: 4x favoriete woonstijlen en woontrends, Een nieuwe bank voor in huis?! 4x Tips en ideeën, 4x Woonkamer verlichting | Shine bright en Eetkamertafel ideeën: 4x verschillende soorten tafels

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten