Hoe maak je de beste foto’s van jouw interieur? 6x tips
Wooninspiratie

Hoe maak je de beste foto’s van jouw interieur? 6x tips

Tegenwoordig kun je zelfs met een ‘normale telefoon’ de mooiste foto’s van je interieur maken. Je ziet de foto’s waarschijnlijk wel vaker op social media terugkomen en vraagt je af: ‘maar hoe doe je dit dan?’. Daar kom je in dit blogartikel achter!

Tip 1: Zorg voor een goede lichtinval

Allereerst is het enorm belangrijk dat tijdens het maken van foto’s de lichtinval in het huis goed is. Zorg dus dat je niet ‘s avonds laat nog foto’s gaat maken want dan wordt het erg moeilijk om alles er goed op te krijgen. Het beste is om ergens midden op de dag foto’s te maken. Gooi daarnaast eens alle gordijnen open, zodat je nog een betere lichtinval krijgt. Is het nog steeds donker? Probeer dan kunstmatig licht te gebruiken. De flits functie op je telefoon kun je het best achterwege laten als je mooie foto’s van je interieur wilt.

woonideeenwoonideeen

Tip 2: Zorg dat alles opgeruimd is

Op een foto oogt alles vaak een stuk rommeliger dan het in werkelijkheid is. Zorg dus ervoor dat hetgeen wat jij wilt fotograferen er netjes uitziet. Klop de kussens even op, leg een leuk kleedje neer, probeer het echt leuk aan te kleden. Pas echter wel op dat je het niet té wilt doen. Simpliciteit en eenvoud zijn voor foto’s helemaal perfect. Dus je hoeft zeker niet al te veel elementen toe te voegen. Bovendien kunnen te veel accessoires ook makkelijk afleiden.

woon ideeën

Tip 3: Kies een goede hoek

Foto’s die vanuit een bepaalde hoek genomen zijn, maken de ruimte optisch groter. Mocht je foto’s van jouw interieur willen maken omdat je jouw huis te koop zet, dan is het zeker verstandig om deze tip mee te nemen.

wooninspiratie

Tip 4: Zorg voor verticale lijnen

Houd je telefoon voornamelijk in een rechte positie. Op de meeste telefoons heb je een handig trucje waarmee dit makkelijk gemaakt wordt, namelijk de rasterweergave. Zorg dat in jouw interieur deze rechte lijnen terugkomen. Heb je een ruimte waarin een liggende afbeelding beter is, dan kan dat natuurlijk ook. Maar zorg wel dat de foto nog steeds netjes oogt.

woonideeenwooninspiratie

Tip 5: Ga voor een lage positie

Wil je jouw foto’s een echte magazine uitstraling geven? Zorg dan dat je jouw foto’s vanuit een lage hoek maakt. Zo krijg je ook weer wat meer die verticale lijnen.

Wooninspiratie

Tip 6: Haal de juiste telefoon accessoires in huis

Als je de hele tijd aan het fotograferen bent is het handig dat jouw telefoon goed beschermd is. Je wilt natuurlijk niet dat je telefoon kapot valt en je alle foto’s kwijt bent. Op Smartphonehoesjes.nl kun je jouw telefoonhoesje eenvoudig bestellen. Wist je dat je hier bijvoorbeeld ook je eigen hoesje kunt ontwerpen met eigen foto’s? Erg leuk als je op zoek bent naar een uniek telefoonhoesje. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een hoesje met een koord. Zo hoef je niet telkens je telefoon weg te leggen als je jouw interieur wilt perfectioneren voor een foto. Je laat deze dan gewoon om je nek hangen.

Je kunt ook nog kiezen voor een insteekhoesje omdat deze vaak om meerdere type telefoons past. Handig als je jouw hoesje eventueel voor meerdere telefoons wilt gebruiken. Zo hoef je dus niet speciaal een samsung galaxy a32 hoesje te kopen, maar kun je jouw insteekhoesje voor meerdere telefoons gebruiken.

Benieuwd naar de nieuwste woontrends?

Bij Woonblog doe jij de nieuwste wooninspiratie op! Benieuwd naar de nieuwste trends van 2022? Lees dan eens deze blogs: Dit zijn dé verfkleuren trends van 2022!, Kastentrends voor 2022 en Dit zijn dé badkamertrends van 2022!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten