Dit zijn dé verfkleuren trends van 2022!
Interieur Wonen Woontrends Klussen

Dit zijn dé verfkleuren trends van 2022!

Heb jij zin om jouw interieur wat meer kleur te geven, maar heb je nog geen idee hoe? Bekijk hieronder de nieuwste verftrends van 2022 eens en haal de sfeer in huis!

Go green!

In het jaar 2022 zullen we steeds meer verschillende kleuren groen zien terugkomen, waaronder Olive Sprig. Deze olijfgroene kleur bevat een grijzige ondertoon en heeft een erg aardse uitstraling. Aardse kleuren zijn bovendien weer helemaal trending in 2022. Combineer deze kleur daarom gerust eens met andere aardse tinten.

Andere soorten groen, zoals grasgroen en mosgroen, zul je dit jaar ook meer gaan zien. Het is erg leuk om deze verschillende kleuren groen met elkaar te combineren en verschillende lagen in je interieur te creëren.

kleuren van 2022

Zachte tinten met felle kleuren

Deze trend is wat minder uitgesproken omdat er vooral veel neutrale kleuren gebruikt worden in combinatie met een paar wat fellere kleuren. Dit pallet wordt ook wel introspective genoemd. Denk dan aan aardse en neutrale kleuren die in combinatie met een oranje/roodachtige kleur terugkomen in het interieur. Op deze manier laat je bepaalde accessoires of meubels echt uit je interieur springen.

kleurentrends van 2022

Bright Skies

Verffabrikant Akzonobel heeft Bright Skies als kleur van het jaar 2022 gekozen. Deze blauwe kleur heeft een erg frisse uitstraling en is makkelijk te combineren. Zo is deze kleur bijvoorbeeld erg goed te combineren met groene tinten (zoals ook al een trend is dit jaar).

Maar ook met felle kleuren is deze kleur een perfecte match. Zo krijg je in combinatie met fellere pastelkleuren een energieke uitstraling. Terwijl je interieur in combinatie met groene aardse tinten juist een rustige uitstraling krijgt.

kleurentrends van 2022

Klaar voor de start? Verven maar!

Nu begint het echte werk: het verven van jouw huis. Zorg dat je genoeg verf in huis haalt en dat je alles goed afdekt, zodat niet alles onder de verf komt te zitten. Als je op zoek gaat naar verf, dan is Sikkens verf bijvoorbeeld een goed merk. Sikkens komt van verffabrikant Akzonobel en is van erg goede kwaliteit.

Als je binnen gaat schilderen kun je bijvoorbeeld voor Sikkens alphacryl pure mat sf gaan. Deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is er in elke kleur te krijgen en is erg dekkend. Zo hoef je niet 10 keer over dezelfde muur te gaan om het gewenste resultaat te krijgen.

Meer woonideeën?

Ben je na het lezen van dit blog op zoek naar nog meer woonideeën? Lees dan ook eens deze blogartikelen: 4x heerlijke salontafel trends van dit moment, Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend en Hoe richt je een onderhoudsvriendelijke tuin in?.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten