Kastentrends voor 2022
Woontrends Wooninspiratie

Kastentrends voor 2022

Het jaar 2022 staat weer om de hoek en dat betekent tijd voor een nieuwe start. Zo ook voor jouw interieur! Dus pak er wat lekkers bij en ga er goed voor zitten, want dit zijn dé kastentrends van het jaar 2022.

Industriële kasten

In 2022 zet de industriële trend zich zeker voort. Dit jaar neemt een industriële kast vooral plaats in een chique interieur. Ga bijvoorbeeld voor een lichte industriële vitrinekast met robuust zwart staal. Erg leuk, vooral als je chique met stoer wilt combineren.

Industrieel interieurIndustrieel interieur

Herfstig kleurenpalet

Dit jaar is een herfstig kleurenpalet helemaal in. Vooral kleuren als blauw, oranje en bruin komen hierin naar voren. Met deze kleurencombi creëer jij een herfstachtig warme sfeer in huis. Maar wat voor soort kast past er bij deze trend? Vooral donkere houten kasten passen hier mooi bij.

Wil je toch iets anders dan hout? Dan kun je ook gaan voor een donkere grijsblauwe kast. Probeer dan wel om deze kleur weer verder in je interieur terug te laten komen. Dit hoeft niet zo lastig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een paar lampen, een aantal kussens of kleine bijzettafels in deze kleur kopen.

Woontrends

Natuurlijke materialen

Vorig jaar zagen we al dat natuurlijke en duurzame materialen erg populair werden. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop, want deze trend is nog lang niet uit het zicht. We zien dit jaar kasten in allerlei natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een authentieke houten kast. Zowel licht als donker hout doen het goed dit seizoen.

Wooninspiratie

Kalmte en rust

En last but not least zien we in 2022 ook veel kalme kleurenpaletten terugkomen. Een crèmekleurige kast in combinatie met andere lichte tinten? Doen! Vooral de liefhebbers van een Scandinavisch interieur zullen zich in deze trend kunnen vinden. Ook hier staat namelijk eenvoud centraal en creëer je dus kalmte en rust in jouw interieur. Let er wel op dat je genoeg warme lichte tinten toevoegt. Ander heb je kans dat jouw interieur een nogal steriele en koude sfeer krijgt in plaats van die warme en huiselijke sfeer waar je naar op zoek bent.

Wooninspiratie

Meer wooninspiratie en woontrends?

Genoeg inspiratie opgedaan voor nieuwe kasten in jouw interieur en ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Dit zijn dé badkamertrends van 2022!, 4x vloerkleden voor de winter en Wooninspiratie: de nieuwste woontrends voor 2020.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten