Het kleurenpalet van de keuken: hoe kleuren invloed hebben op de sfeer
Keuken inspiratie

Het kleurenpalet van de keuken: hoe kleuren invloed hebben op de sfeer

Denk je aan het uitzoeken van een gloednieuwe keuken? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan de stijl van de keuken en de indeling bij jou in huis. Maar het bepalen van het kleurgebruik in de keuken is minstens zo belangrijk. Dit benadrukt namelijk extra goed de sfeer en de stijl en het laat het type keuken ook weer net even wat meer tot zijn recht komen. Toch is het meer dan logisch dat je toch niet helemaal weet waar je precies moet beginnen, mede doordat de kleur een erg bepalende factor voor de uitstraling van de ruimte is. Om je hier wat verder in te helpen, hebben we de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Een keukenstijl komt nog beter tot zijn recht met de juiste kleur

Heb je altijd al gedroomd van een keuken in een industriële stijl? Een keuken in een trendy Japandi stijl? Of een robuust model met veel chroom en RVS? Door de juiste kleur in de keuken terug te laten komen, kun je de door jou gekozen stijl nog beter tot zijn recht laten komen. Door een keer advies te winnen in een keukenwinkel, krijg je meteen te horen wat voor soort kleurenpalet het beste past bij de stijl waar je voorkeur naar gaat. Zo wordt het uitzoeken van de keuken ineens veel makkelijker.

Ga voor een unieke touch en geef de keukenkastjes een kleur

En maak je de keuze voor het monteren van maatwerk keukenkasten bij jou in huis? Dan zijn de mogelijkheden op het gebied van kleur en materiaal enorm divers. Ideaal als je bijvoorbeeld een kleur uit de woonkamer terug wilt laten komen in de keuken. Of als je altijd al een keer hebt gedroomd van een specifieke kleur hout. Al met al zijn de mogelijkheden dan eigenlijk oneindig. En dat is wel zo leuk om te weten, toch?

Heb je ook al nagedacht over de vorm en de kleur van de tegels?

Vergelijk je een keer meerdere showroomkeukens met elkaar? Dan valt je misschien al snel op dat er per type keuken weer andere soort tegels worden gekozen. Want ook hier is erg veel in mogelijk als het aankomt op de vorm en de kleur. Van een klassieke metrotegel in het wit tot aan een trendy vierkante tegel in een goudkleur. Zorg er altijd voor dat je je wat verder gaat verdiepen in het aanbod aan tegels voor de keuken, zodat je altijd voor een tegel kiest die de keukenstijl alleen nog maar meer versterkt.

Handige verf die ook nog eens bestand is tegen een sopje

Tijdens het renoveren van de keuken heb je vast en zeker ook een nieuw kleurtje op de muur nodig. Geef in een verfwinkel dan meteen aan dat je druk op zoek bent naar verf voor de ruimte. In dat geval mengt een specialist een kleur voor je die, na het aanbrengen op de muur, bestand is om af te nemen met een vochtige doek. Zo blijft de muur altijd netjes en schoon en bacteriën maken geen schijn van kans. En dat is in je eigen keuken wel zo belangrijk.

Vergelijk verschillende soorten kleurenpaletten een keer online met elkaar

Om er zeker van te zijn dat je de juiste kleur in huis haalt, is het een goed idee om verschillende soorten kleurenpaletten met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van je eigen smaak en stijl. Heb je nu al een bepaald idee voor de kleuren die je graag terug wilt laten komen bij jou in huis?

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten