Geschikte vloeren voor de badkamer
Badkamer ideeën

Geschikte vloeren voor de badkamer

Ben je van plan om de badkamer te verbouwen? Maar weet je niet goed welke vloeren geschikt zijn voor deze ruimte? In deze blog bekijken we verschillende opties met de voor- en nadelen van elke vloer. Zo kun jij zorgeloos op stap om een mooie vloer uit te zoeken die perfect past bij jouw wensen en behoeften.

PVC vloer

De eerste optie voor de badkamer is een PVC vloer. Hoewel dit type vloer ook veel wordt gebruikt voor in de andere woonruimten, is de vloer tevens geschikt voor de badkamer. De vloer is waterbestendig en is ideaal in combinatie met een vloerverwarming. Tevens biedt de vloer veel mogelijkheden qua look en feel. Je kunt bijna alle kanten wel op, zodat jij jouw ideale omgeving kunt creëren en volledig tot rust kunt komen. Last but not least is het onderhoud van de vloer. De vloer is erg onderhoudsvriendelijk waardoor er weinig tijd en moeite in het onderhoud gaat zitten.

Het grote nadeel van de PVC vloer is de prijs. Dit type vloer is vrij duur ten opzichte van andere vloeren, waardoor de optie voor kleinere budgetten vaak afvalt. Heb je meer te besteden dan is dit een goede optie om te overwegen.

Badkamervloer

Houten vloer

Het klinkt misschien wat raar maar de tweede optie is een houten vloer. Nu is een houten vloer wat gek voor in een badkamer omdat normaliter hout niet goed tegen vocht kan. Door technologische ontwikkelingen is er tegenwoordig heel wat meer mogelijk, waardoor een houten vloer prima kan in een badkamer. Er zijn waterafstotende technieken, waardoor hout het vocht niet opneemt en dus goed geschikt is in de badkamer. Het grote voordeel van hout is dat het een geheel eigen warme uitstraling heeft.

Een nadeel van een houten vloer in de badkamer is dat de vloer goed gelegd moet worden. Wanneer de naden niet goed aansluiten kan er toch nog wat vocht in het hout trekken, wat nare gevolgen kan hebben voor de vloer. Blijf de naden van de vloer dus altijd goed controleren op scheurtjes.

Tegels en natuursteen

De derde optie zijn de tegel en natuursteen, en nee deze zijn niet hetzelfde. Tegels en natuursteen verschillen van elkaar op het gebied van materiaal. Natuursteen is zoals de naam al zegt steen uit de natuur. Deze is dus niet precies op maat gemaakt waardoor het een wat robuustere uitstraling heeft. Daarentegen is een tegel vaak wel tot in precisie te controleren in een fabriek. Tegels en natuursteen zijn uitermate geschikt voor een vloerverwarming, waardoor warme voetjes zijn gegarandeerd wanneer je kiest voor deze optie.

Een nadeel van tegels en natuursteen is de legging. Dit moet namelijk zeer nauwkeurig gebeuren. Het geheel moet egaal zijn en goed aansluiten. Daarom is het verstandig om een vakman in te huren voor dit klusje. Dit is natuurlijk nadelig voor de uiteindelijke prijs dat je betaald voor de vloer, maar dan weet je wel zeker dat het goed gebeurt. Wanneer de vloer niet goed wordt gelegd kan er vocht tussen de tegels komen wat zeer slecht is voor de vloer.

Hopelijk heb je nu een goed beeld gekregen van de verschillende opties voor de badkamer en kun je aan de slag met het uitzoeken van jouw droom badkamervloer. Voor meer inspiratie lees je ons artikel met de badkamer trends van 2018!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten