Wat zijn de voor- en nadelen van een inloopdouche?
Badkamer ideeën

Wat zijn de voor- en nadelen van een inloopdouche?

Wie droomt er niet van een grote inloopdouche in zijn of haar badkamer? Gelukkig hoeft dit tegenwoordig helemaal niet meer veel geld te kosten, en kun je jouw inloopdouche grotendeels naar eigen smaak laten samenstellen. Overweeg jij een badkamer met inloopdouche of twijfel je nog tussen een douchecabine of een inloopdouche? Lees dan even verder. We hebben namelijk de belangrijkste voor- en nadelen van een inloopdouche voor je op een rijtje gezet.

Luxe en moderne uitstraling

Een inloopdouche heeft een modern en strak design en misstaat in geen enkele badkamer. Het allergrootste voordeel is misschien wel dat je de inloopdouche naar eigen smaak kunt samenstellen, en dus niet gebonden bent aan de afmetingen van een douchebak of douchedeur. Je hebt complete keuzevrijheid in de afmetingen van de douche. Een douchewand dient als scheidingswand tussen de douche en de rest van de badkamer. En een mooie douchewand hoeft overigens ook helemaal niet veel te kosten! De prijs wordt voornamelijk bepaald door de dikte van het glas en de afmetingen. Kijk maar eens naar de douchewanden bij tegeldepot.nl.

Zwarte badkamer

Geen opstap en makkelijk schoon te maken

Nog een ander groot voordeel van een inloopdouche is dat ze zeer gemakkelijk schoon te maken zijn. Je hoeft, in tegenstelling tot een douchecabine, geen deur, kiertjes of rubbertjes van de douchedeur te reinigen. Er is namelijk geen deur! Daarbij is de inloopdouche zeer toegankelijk, omdat er geen lage drempels of opstap is. En omdat je de vloer helemaal zelf kunt bepalen, kun je er ook voor kiezen om een antislipvloer te laten leggen. Of misschien wel een douchezitje met wandbeugels. Dit maakt een douchewand ook een veilige optie voor (oudere) mensen die wat slechter ter been zijn.

Zijn er ook nadelen?

Elk voordeel heb zijn nadeel. Dat geldt ook voor een douchewand. Ofschoon een douchewand één geheel vormt met de rest van de badkamer, zul je wel eerder kans hebben dat de rest van de badkamer nat wordt. Daarom kiezen sommige mensen er toch voor om een douchewand te combineren met een ingebouwde douchebak, zodat het water goed opgevangen wordt. Een ander nadeel is dat de doucheruimte wat sneller kan afkoelen, omdat de doucheruimte niet is afgesloten. Hierdoor kan de warme lucht zich makkelijker verspreiden in de ruimte.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten