Een bank als eyecatcher in de woonkamer? Zo doe je dat!
Meubels Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Een bank als eyecatcher in de woonkamer? Zo doe je dat!

Banken nemen veel ruimte in beslag in ons interieur en daarom bepalen ze ook voor een groot gedeelte de sfeer ervan. Toch wordt dit meubelstuk vaak over het hoofd gezien tijdens het inrichten van de woonkamer. Ben jij op zoek naar een nieuwe bank voor jouw interieur? En wil je dat deze in de belangstelling staat? Lees dan snel verder!

Durf voor kleur te gaan!

Vaak zijn we geneigd om voor een neutrale kleur bank te gaan die wegvalt achter de rest van het interieur. Dit om ervoor te zorgen dat je er later nog alle kanten mee op kunt. Schrijf fellere kleuren niet gelijk af en probeer eens iets meer ‘outside the box’ te denken. Ga voor een originele kleur waarmee de bank gelijk in de spotlight komt te staan.

Vind je dit toch te risicovol? Ga dan voor een pastelkleurige bank. Zo valt je bank toch meer op, maar kun je er later toch nog meerdere kanten mee op. Wat ook erg tof is: een donkergroene bank tegen een lichtgekleurde achtergrond.

woonkamer inspiratie

Kies het formaat dat bij jou past

Naast de kleuren kun je ook met het formaat gaan spelen. Het is tegenwoordig erg populair om banken in allerlei vormen en maten te hebben. Zo heb je bijvoorbeeld ook modulaire banken, waarbij je alle elementen los samen kunt stellen. Vooral als je een kleine woonkamer hebt, is dit erg makkelijk.

Banken in verschillende organische vormen zijn nu ook helemaal in. Vooral populair is een crème kleurige teddy bank, die in alle maten en vormen te vinden is.

woonkamer inspiratie

Materiaalsoort kiezen

Naast het formaat en de vorm van de bank speelt het materiaal ook een erg belangrijke rol. Een lederen hoeksalon geeft bijvoorbeeld een hele andere uitstraling dan een van katoen. Het is belangrijk om voor een materiaalsoort te gaan die het beste in jouw interieur past. Er zijn een aantal materialen die nu erg trending zijn, zoals: teddy, velvet, leer en ribstof.

woonkamer inspiratie

Last but not least: kleed je bank aan met accessoires

Heb je de perfecte bank voor jouw interieur gevonden? Vergeet dan de accessoires niet! Deze kunnen namelijk van jouw bank een echte eyecatcher maken. Zoek een aantal leuke sierkussen uit in een mooie kleur die je vervolgens weer verder in je interieur kunt verwerken. Een tip: zoek meerdere sierkussens in dezelfde kleur maar van een ander materiaal, zo trek je meer aandacht naar de bank! Wil je nóg sterker de focus op de bank leggen? Kleed de bank nog wat verder aan met een lekker knus kleedje.

woonkamer inspiratie

Meer wooninspiratie opdoen?

Wil je meer woonkamer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens een van de volgende artikelen: Een kleine woonkamer? Deze meubels mogen niet missen!, Geef jouw woonkamer een industriële look met deze 4 snelle tips! en 4x inspiratie voor een groene woonkamer!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten