4x Groene woonkamer inspiratie!
Woonkamer inspiratie Woonideeën

4x Groene woonkamer inspiratie!

De kleur Olive Sprig is niet voor niets één van de verfkleuren trends van dit jaar. Groen is een echte must voor ieder interieur. Hier lees je hoe je deze kleur het best in jouw interieur verwerkt.

Toffe woonaccessoires

Groen is in! Vrijwel alle kleuren groen zijn nu erg populair: van donkere tinten tot lichte tinten, het is allemaal even gaaf. Het fijne aan de kleur groen is dat je deze kleur erg gemakkelijk combineert met andere kleuren. Denk in de winter bijvoorbeeld aan een heerlijk knus kleedje voor op de bank, waar je lekker onder wegkruipt. Het is bijvoorbeeld ook leuk om wat accessoires toe te voegen aan je interieur, zoals een paar zachte groene kussens en een mooie donkergroene vaas.

woonkamer inspiratie

Ga voor groene meubels

Wil je de woontrend helemaal goed aanpakken? Ga dan voor groene meubels! Een donkergroene fluwelen bank of een lekker zittende fauteuil. Ben je meer op zoek naar stoerdere meubels? Denk dan ook eens aan een groene kast, zoals een tv-kast. Dit geeft veel sfeer aan je woning én valt lekker op.

woonkamer inspiratie

Go green: haal meer planten in huis

Planten brengen meer sfeer aan in jouw woning. Daarbij zorgen ze voor een beter en gezonder leefklimaat in huis. Nog een extra voordeel: planten zijn er in elke interieurstijl. Je vindt ze in alle soorten en maten! Dus ook in jouw interieur past vast een leuke kamerplant. Heb je niet zulke groene vingers? Ga dan voor een plantje die niet zo veel water nodig heeft, zoals een vetplant of een cactus.

woonkamer inspiratie

Verven met Olive Sprig

Olive Sprig is dé verfkleur van dit jaar. Als jouw woning ook wel wat meer kleur kan gebruiken dan is dit een erg toffe kleur verf. Je kunt het best een van de muren groen verven en de rest wit laten, zodat het niet te heftig wordt. Je wilt namelijk een chaotische uitstraling voorkomen. Het is daarom ook belangrijk om erop te letten dat de rest van je inrichting past bij de kleur van de muur. Kleuren die vloeken met groen kun je dus het beste weglaten.

Woonkamer inspiratie

Meer woonkamer inspiratie?

Kan jouw woning nog wel wat meer opfleuring gebruiken? Bij Woonblog voorzien we je graag van meer interieur ideeën. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Lees dan ook eens een van de onderstaande artikelen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten