De nieuwste trends in badkamerland
Badkamer ideeën

De nieuwste trends in badkamerland

Is jouw badkamer aan een opfrisbeurt toe? Misschien hoef je dan niet meteen de hele ruimte te strippen tot op de bakstenen. Met een nieuw badkamermeubel en een stijlvolle wastafel gaat de hele ruimte er meteen anders uitzien. Maar wat zijn zo de trends in badkamerland als het op wastafels aankomt?

Mat, matter, matst

Blinkend porselein is helemaal passé. Net zoals in de keuken, vinden ook matte materialen hun weg stilaan naar de badkamer. Het geeft een zachtere toets en ziet er net dat tikje warmer uit. Bovendien combineert een matte wasbak mooi met zowat alle stijlen, van strak minimalistisch tot een mooie antieke kast als badkamermeubel.

Natuurlijke materialen

Warme materialen zoals natuurlijke houtsoorten hadden al langer hun intrede als badkamermeubel gedaan. Maar ook een wastafel mag tegenwoordig uit een natuurlijk materiaal als hardsteen of marmer bestaan. En dat mag er dan robuust en heel naturel uitzien.

Mix and match

Badkamers moeten vooral passen bij de stijl van het huis en zijn bewoners. Kies daarom niet zomaar voor een kant-en-klaar-oplossing maar maak er je eigen ding van. Combineer materialen en meubilair naar jouw smaak en budget. Misschien heb je wel ergens een mooi antieken houten kastje van je oma staan. In combinatie met een mooi vormgegeven waskom en bijpassende kraan kan dit een prachtige eyecatcher worden in jouw badkamer.

Kleur

Een kleurtoets in de badkamer mag weer. En nee, dan hebben we het niet over het roze of groene porselein uit de jaren ’60. De kleurtoetsen zitten tegenwoordig onder andere in het kraanwerk. Zwart is al een tijdje in opmars maar als je helemaal trendy wil zijn, dan kies je voor mat wit, brushed rosé gold, titanium of brons.

Opzet of inbouw

De keuze van je wastafel wordt mee bepaald door je badkamermeubel. En daar heb je eindeloos veel mogelijkheden. Van het upcyclen van een mooie antieke kast tot een strak minimalistische metalen constructie. Alles kan tegenwoordig.

Minimalistisch

Je badkamer is vooral de plek waar je even tot rust wil komen en die dus ook rust moet uitstralen. Hoe minder rommel, hoe beter. Ook de keuze van je badkamermeubel en wastafel spelen dan een grote rol. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende bergruimte creëert voor spullen als schoonheidsproducten, make-up en handdoeken. Voorzien een mooie wasmand voor de vuile was. En zorg er tenslotte voor dat de accessoires die je wel uitstalt volledig passen bij de sfeer en de rust die jij nodig hebt wanneer je je badkamer binnen stapt.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten