De nieuwste badkamer trends
Woontrends Badkamer ideeën

De nieuwste badkamer trends

De badkamer vormt voor veel mensen een plek om heerlijk te ontspannen. In de ochtend word je hier wakker onder een warme douche. In de avond neem je een warm bad om bij te komen van een lange werkdag. Hoe ziet jouw badkamer er momenteel uit? Heb je een klassiek, of juist modern ingerichte badkamer? De badkamer moet een verlengstuk zijn van de overige kamers in je woning. Kies daarom voor een moderne inrichting als je ook een modern ingerichte woon-, of slaapkamer hebt. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor klassiek ingerichte woningen.

Net als bij de rest van je interieur wil je ook de inrichting van je badkamer af en toe vernieuwen. Voorzie de badkamer bijvoorbeeld van nieuwe accessoires, zorg voor nieuwe verlichting in de badkamer of kies voor nieuwe sanitaire voorzieningen. Wat zijn de laatste trends op het gebied van sanitair?

Een open badkamer met donker sanitair

In veel woningen is de badkamer een afgesloten ruimte, maar waarom eigenlijk? Kijk naar de moderne keukens die ook steeds vaker open zijn. De badkamer wordt nu ook steeds vaker gezien als onderdeel van een slaapkamer. Niet alleen bij een beperkte ruimte, ook bij een kleiner budget vormt een open badkamer de ideale oplossing. Je kunt de badkamer hierbij alsnog scheiden van de slaapkamer met een kleine schuifdeur. Zo rol je letterlijk vanuit de badkamer je bed in!

Naast een open badkamer is ook donker sanitair populair. Steeds vaker wordt gekozen voor donkere elementen in de badkamer, zoals een donkere wastafel of een donker model tegels. Donkere elementen geven de badkamer een moderne, strakke uitstraling en zorgen voor een fraai contrast.

Laat je badkamer als hotel ogen

Zorg ervoor dat je badkamer in een hotel zou passen, om optimaal te kunnen genieten van een warme douche of een warm bad. Denk aan een ruim bad of een grote inloopdouche, een modern design, rijke verzorgingsproducten en vloerverwarming.

Wist je dat de combinatie van donkere tegels en moderne led-verlichting een zeer fraai effect met zich meebrengt? Plak bijvoorbeeld strips met led-verlichting achter de spiegel of onder de wastafels. Als je dit op de juiste manier doet, geeft dit een zeer romantisch en gezellig effect in je badkamer. Zo wordt douchen of badderen nog leuker! Daarbij kun je de led-verlichting laten aansluiten bij het moment van de dag. In de ochtend kies je wellicht voor wit of geel licht, terwijl je in de avond kiest voor een warmere kleur.

De badkamer verbouwen

Is jouw badkamer ook aan vernieuwing toe? Dan wil je misschien wel je badkamer verbouwen om deze een nieuwe inrichting te geven. Je kunt dit zelf doen maar er zijn maar weinig mensen die hun badkamer helemaal zelfstandig verbouwen. Sanitair installeren is iets dat op de juiste wijze moet gebeuren. Als je hier zelf niet handig in bent kun je er beter een loodgieter voor inschakelen. Zo voorkom je lekkages en verstoppingen die vervelende waterschade met zich meebrengen.

Voor welke badkamertrend ga jij? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comments hieronder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten