Dé kleurtrends voor een Scandinavisch interieur
Kleurinspiratie

Dé kleurtrends voor een Scandinavisch interieur

Aan welke kleuren kan je een Scandinavisch interieur herkennen? Wittinten en neutrale kleuren centraal, maar natuurlijke houtsoorten en warme kleuren zie je ook vaak terugkomen. In deze blog vertellen we je hoe je de kleurtrends van het Scandinavisch interieur het beste toepast.

Warme tinten uit de natuur

Denk je aan Scandinavië? Dan denk je aan wilde bossen, ongerepte natuur en prachtige bergen. Daarom komen natuurlijke kleuren veel voor in een Scandinavisch interieur. Bruine tinten zie je veel terugkomen. Deze kleuren zijn te gebruiken om een muur meer kleur te geven, of de kozijnen van meer karakter te voorzien.

Welke accessoires passen het best?

Wil jij de bruine tinten op een andere manier gebruiken? Er zijn genoeg accessoires die deze kleuren hebben en de ruimte helemaal afmaken. Leren en houten meubels hebben een natuurlijke bruine tint. Zorg dat de meubels en accessoires van goede kwaliteit zijn. Op deze manier krijgen ze door de jaren heen alleen maar meer karakter.

Zachte natuurlijke kleuren in een Scandinavisch interieur

In Scandinavië zijn de winters lang en donker. Dit is de reden dat ze in het interieur veel zachte en lichte kleuren terug laten komen. De lichte kleuren versterken het natuurlijke licht in de ruimte. Op deze manier kom je makkelijker de donkere maanden door. 

Vooral zachte kleuren zijn erg populair in Scandinavië. Denk hierbij aan kleuren als lichtblauw, mintgroen of warm oranje. Deze zachte kleuren gaan goed samen met de houttinten die je ook veel terugziet. De combinatie straalt veel rust en kalmte uit. Scandinavisch interieur is ook minimalistisch. Dit gaat erg goed samen met het gebruik van zachte kleuren

Neutrale kleuren

Naast zachte kleuren zijn neutrale kleuren ook erg populair in Scandinavisch interieur. 

Van de neutrale kleuren heeft wit vaak de centrale rol. Het is erg makkelijk om wit met andere neutrale kleuren aan te vullen. Voorbeelden van deze kleuren zijn: aardetinten, grijs en zwart. 

Daarnaast is het gebruik van pasteltinten ook een mooie aanvulling op witte/lichte interieurs. Meubels van natuurlijke materialen zijn dan een goede manier om de ruimte compleet te make

Strak en modern uiterlijk

Natuurlijke kleuren voor meubels en accessoires zijn een groot deel van het Scandinavisch interieur. Binnen het interieur komen vaak moderne vormen en strakke meubelen voor. Deze meubels hebben vaak houten elementen. De lichte kleuren gaan goed samen met bewerkt hout of hout dat met een donkere beits is behandeld. 

De moderne en strakke inrichting moet er voor zorgen dat je echt tot rust komt in jouw woning. Deze minimalistische aanpak zorgt ervoor dat de Scandinavische stijl steeds populairder wordt.

Meer Scandinavische inspiratie?

Bent jij na het lezen van deze blog geïnspireerd om je woning een Scandinavische make-over te geven? Lees onze andere blogs over trends binnen het Scandinavisch interieur! Op deze manier tover jij je woonruimte om tot een ruimte van rust en kalmte.
Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten