Siermuren: De Opkomende Muur Trend van 2024!
Kleurinspiratie Woontrends Wooninspiratie

Siermuren: De Opkomende Muur Trend van 2024!

Heb je nog een saai wit muurtje thuis waar je al even iets mee wilt doen? Of wil je iets nieuws in je huis, maar weet je even niet wat? Dan hebben wij een leuke tip voor jou! Trendwatchers noemen siermuren dé opkomende trend in 2024. 

Of je nu een hele muur wil schilderen, een halve muur of graag creatief doet met kunst op de muur. Ja, kunst op de muur- niet aan de muur! Het laten schilderen van een siermuur maakt een enorm verschil in je huis. Volgens Noor (28), eigenaresse van Kneefel Siermuren, loopt het storm. Maar hoe ziet dit eruit? Lees verder hoe Noor op verschillende creatieve manieren kunst op de muur maakt.

Elke muur een uniek design

“Siermuren zijn muren die ik laag voor laag met de hand schilder. Het is leuk om met verschillende technieken te spelen, zodat het patroon past bij het interieur van het huis. Elke muur heeft dus een uniek patroon!” zegt Noor. Of je nu van felle kleuren en opvallende patronen houdt, of liever een subtiel accent aanbrengt in je kamer. Deze trend is voor elke interieurstijl, van dramatisch maximalisme tot subtiel minimalisme.

Uitpakken of liever subtiel?

Door uit te pakken met felle kleuren en opvallende patronen kan een accentmuur een echte eyecatcher worden in jouw huis. “Ik vind het zo gaaf om te zien hoe de uitstraling van een huis kan veranderen, door één muur. Een siermuur is net dat laatste puntje op de i dat het interieur samen laat komen.” 


Liever kleine accenten in je huis? Siermuren met kleine vegen zijn een zachte, subtiele benadering van decoratie. De kunst zit 'm hier in de details. Het zijn niet de drukke patronen, maar eerder de bijna dromerige accenten die rust uitstralen. “Deze subtiele aanpak van decoratie kan jouw kamer transformeren, zonder too much te zijn.”

Meest trendy kleuren

Volgens Noor zijn goud, terracotta en grijs de meest gevraagde kleuren van afgelopen jaar. Terracotta wordt veel gevraagd voor babykamers en goud voor accentmuren, zoals de muur van een open haard. Grijstinten in combinatie met een industriële stijl zijn nu erg in trek voor slaapkamers. “Ik had laatst een gaaf project waarbij ik een slaapkamer mocht transformeren. Dit stel wilde graag rust, stijl en toch iets stoers creëren in hun kamer. Dit is helemaal gelukt met siermuren!”

Spelen met je ruimte

Afgelopen jaar zagen we al dat halve muren met kleur steeds populairder werden. Maar ook komen steeds meer vormen in trek. “Een vorm als een cirkel, of vierkant, kan een klein accent geven in een huis, waardoor het een heel moderne uitstraling krijgt. Het is een nieuwe manier van kunst, letterlijk op de muur.”

Of je het groots of subtiel aanpakt, siermuren zijn dé manier om je huis in 2024 nieuw leven in te blazen. Misschien is het wel dé oplossing voor dat ene saaie witte muurtje in jouw huis! Ga creatief aan de slag met kleur en patroon, en geef je interieur net die laatste touch om alles samen te laten komen. 


Op zoek naar meer woontrends voor je muren? Ontdek de opkomende populariteit van akoestische panelen, of laat je inspireren door andere creatieve uitingen, zoals kurk op je muren.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten