5x Wooninspiratie: zo verwerk je goud in het interieur!
Woontrends Wooninspiratie Kleurinspiratie

5x Wooninspiratie: zo verwerk je goud in het interieur!

Goud is weer helemaal terug van weggeweest. Voorheen werd deze kleur ook wel als een tikkeltje ordinair gezien. Dat is nu verleden tijd: goud geeft namelijk een warme en luxe uitstraling aan elk interieur. Benieuwd op welke manieren je goud in je interieur kunt verwerken? Lees dan snel verder!

1. Keuken met een ‘gouden randje’

Ben je op zoek naar een luxe uitstraling voor de keuken? Pak de gouden accessoires er dan maar bij! Een aantal voorbeelden van leuke gouden accessoires zijn: knoppen, een kraan en keukengerei. Deze details komen vooral tot zijn recht in combinatie met een zwarte of marmeren keuken.

Ook een tof idee: een gouden wand! Hiervoor gebruik je een aantal mozaïek tegels of wandtegels en maak je een leuk patroon. Let er wel op dat je het niet te bont maakt. Te veel goud in de keuken kan namelijk echt overkill zijn.

zwart met gouden keuken

2. Verlichting van goud

Een andere toffe manier om goud in je interieur te verwerken, is het toevoegen van gouden lampen. Op deze wat subtielere manier geef je jouw woning toch een luxe uitstraling. Zoek bijvoorbeeld een mooie tafellamp uit en/of een supertoffe plafondrail met meerdere spotjes erin.

Tip: Zorg dat je dezelfde kleur voor de lampen aanhoudt om van je interieur één geheel te maken.

gouden kinderkamer

3. Goud combineren met velvet

Wanneer je met goud aan de slag gaat, is het belangrijk om na te denken over mogelijke stoffen- en kleurencombinaties. Zo zijn bekende combinaties als zwart en marmer erg leuk. Maar wist je dat goud ook heel gaaf is in combinatie met velvet?

Dit geeft een prachtig, warme uitstraling aan het interieur. Let er op dat het niet too much wordt. Te veel velvet en goud samen geeft namelijk een kitsch uitstraling. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Paarse velvet bank met gouden details

4. Golden touch: ga voor verschillende accessoires

Goud verwerken in het interieur kan ook heel simpel zijn; voeg gewoon meerdere kleine accessoires toe aan het interieur. Denk bijvoorbeeld aan gouden fotolijstjes, kunstwerken, kaarsenhouders en goud deurbeslag. Het hoeft dus helemaal niet lastig te zijn om goud in je interieur te verwerken ;).

gouden accessoires

5. Trendkleur 2022 - Ginger Gold

Afgelopen jaar zijn er weer een aantal nieuwe verfkleuren trends van 2022 uitgeroepen. Zo riep de Karwei de kleur ‘Ginger Gold’ uit. Deze luxe, beige goudkleur kun je het beste combineren met een wittint. Het is erg gaaf om bijvoorbeeld één muur in de woonkamer deze kleur te geven.

Vind je dit iets té gewaagd? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een schilderijtje met deze kleur of een aantal kleine accessoires.

Meer wooninspiratie opdoen?

Wil je meer lezen over de laatste woontrends van dit moment? Op Woonblog houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes over interieur en geven we je ook nog eens een heleboel wooninspiratie. In onze artikelen lees je precies hoe je de laatste woontrends toepast in je interieur!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten