Bezoek de 5 hipste woonwinkels van Rotterdam
Wooninspiratie Woonwinkels

Bezoek de 5 hipste woonwinkels van Rotterdam

Reis met ons mee naar Rotterdam, waar we de 5 hipste woonwinkels in Rotterdam ontdekken! Rotterdam is het toonbeeld van dynamiek en vooruitgang. Dat zie je terug in de moderne architectuur binnen de stad, waar de diverse bouwstijlen en originele ontwerpen je tegemoet komen. Maar ook op kleinere schaal vind je volop innovatie: omarm de experimentele stijlen en hippe designs die je in de vele woonwinkels tegenkomt.

Woonwinkels Rotterdam: deze mag je echt niet missen!

Wij gingen op pad om de meest bijzondere woonwinkels in Rotterdam te bezoeken. Elke winkel en studio op onze lijst heeft zijn eigen karakter en een uniek aanbod. Heerlijk om een dagje alle diverse woonwinkels die Rotterdam rijk is te verkennen! Ga je mee op ontdekkingsreis?

1. BoConcept

In Woonmall Alexandrium vind je alweer sinds 5 jaar BoConcept, een stoere woonwinkel vol met "Urban design". Ze bieden een uitgebreide collectie meubels en accessoires van Deense makelij, stijlvol vormgegeven door eigen ontwerpers. Je kunt hier terecht voor strakke, moderne en minimalistische ontwerpen, die elke ruimte in je woning een heerlijk eigen karakter geven.

BoConcept woonwinkel Rotterdam

Trotse eigenaren Jan en Karin Rupert hebben daarbij een heel team stylistes achter zich staan, die graag adviseren en meedenken om samen tot een passende stijlvolle inrichting te komen. De meubels worden bovendien keurig thuis gemonteerd, zodat je zelf lekker achterover kunt hangen terwijl alles geplaatst wordt. Ga je de grens over? Ook dan kun je BoConcept tegenkomen: het is een internationaal concept met winkels in meer dan 60 landen!

BoConcept Rotterdam BoConcept woonwinkel in Rotterdam

2. Home Stock

Duik je verder het centrum in, dan vind je woonwinkel Home Stock aan de Pannenkoekstraat 72A. Wat Home Stock zo bijzonder maakt is de bonte verzameling aan stijlen, waarbij er voor iedereen wel wat bij zit. Echt een woonwinkel waar je inspiratie van krijgt en onverwachts op de mooiste meubels en woonaccessoires kan stuiten. De verrassende accessoires en een bijzondere mix aan meubelstukken maken elk bezoek zeker de moeite waard.

Naast nieuwe meubels hebben ze ook een gave collectie aan industrieel vintage, rechtstreeks ingekocht bij de bron. Zoals bijzondere stukken uit gesloten ziekenhuizen, opslagruimtes van voormalige scholen of uit werkplaatsen van oude fabrieken. Dat levert een collectie meubelstukken op met een uniek eigen karakter en verhaal. Ontzettend gaaf om items in huis te kunnen halen met een eigen historie!

BoConcept Rotterdam BoConcept woonwinkel in Rotterdam

3. Van Binnen

Staat duurzaamheid bij jou voorop? Ga dan zeker eens langs bij Van Binnen, toepasselijk gevestigd in de Groene Passage aan de Mariniersweg. In dit walhalla voor bewuste shoppers bevindt zich de woonwinkel van Van Binnen, vol met bijzondere natuurlijke producten. Het hout dat gebruikt wordt in hun meubels en vloeren is afkomstig uit Europese gecontroleerde bossen. Op zoek naar een mooi verfje? Bekijk dan eens de selectie plantaardige verven. Deze dragen bij aan een gezond binnenklimaat en ruiken bovendien ook nog eens lekker!

Van Binnen woonwinkel Rotterdam

Daarnaast zijn ze bij Van Binnen ook gespecialiseerd in ecologisch slapen. Van natuurlatex matrassen en metaal vrije boxsprings tot prachtige massief houten bedombouwen en biologische dekbedovertrekken, je vindt het allemaal in deze bijzondere woonwinkel. Verder kun je bij Van Binnen ook terecht voor de leukste 'groene' hebbedingetjes; denk aan wollen plaids, serviezen en diverse andere duurzame cadeautjes. Al met al zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je ontdekkingsreis langs de woonwinkels in Rotterdam!

Van Binnen Rotterdam woonwinkel Van Binnen woonwinkel R'dam

4. KEET

Een ander hip concept is de opzet van KEET, een woonwinkel in hartje Rotterdam. KEET biedt webshops, beginnende ondernemers en labels een fysieke verkooplocatie. Door deze opzet vind je hier de leukste woonaccessoires van een scala aan kleinschalige aanbieders, op mooie wijze verzameld in één winkel. Bovendien wisselt de collectie hierdoor regelmatig, waardoor je tijdens elk bezoekje weer de leukste items en hebbedingetjes tegen kunt komen.

Keet woonwinkel Rotterdam

Kun je wel even een rustmomentje gebruiken tijdens je winkelavontuur in Rotterdam? Dan kun je bij KEET even heerlijk bijkomen in hun eigen café. Je kunt er genieten van fairtrade koffie en thee, of eens de huisgemaakte smoothies proberen. Wat lekkers erbij? Probeer dan zeker eens de Franse tartelettes, die er bijna te mooi uitzien om op te eten!

Keet woonwinkel Keet Rotterdam woonwinkel

5. Depot Rotterdam

Ook ideaal centraal gelegen is de woonwinkel van Depot Rotterdam, te vinden in de Pannekoekstraat. In de studio ontdek je twee verdiepingen vol met de mooiste meubels en de hipste woonaccessoires. De huiscollectie bestaat uit een scala aan basiselementen, die je zelf naar hartenlust kunt samenstellen, om zo tot unieke meubelstukken te komen. Daarnaast kun je hier heerlijk wooninspiratie opdoen met de diverse inrichtingen en opstellingen, die perfect de stijl van Depot Rotterdam weerspiegelen.

Depot Rotterdam woonwinkel

Van rustige meubelstukken met zachte kleurtinten tot kleurrijke eyecatchers, je vindt het allemaal bij Depot Rotterdam. Ook als je wat meer hulp kunt gebruiken bij de inrichting van je interieur ben je hier aan het juiste adres. Het team werkt met plezier aan allerlei grote en kleine projecten; samen zorgen ze ervoor dat je woonruimtes volledig naar smaak ingericht kunnen worden.

Woonwinkel Depot Rotterdam

Ben je op zoek naar meer woonwinkels?

Op zoek naar woonwinkels in andere steden? Bekijk dan eens onze artikelen over de leukste woonwinkels in Amsterdam, Breda, Maastricht, Utrecht en Den Haag.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten