Creëer een echte kerstsfeer in jouw tuin!
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie Kerstdecoratie

Creëer een echte kerstsfeer in jouw tuin!

Rond de feestdagen creëren we een echte kerstsfeer in huis, maar het allerleukst is natuurlijk als het hele huis helemaal wordt versierd. Versier ook de tuin, dat maakt jouw kerst helemaal compleet! Het is vaak lastig om je tuin te versieren, want hier zet je niet zo snel een kerstboom neer. De versiering is snel te weinig of juist weer te veel. Lees verder en ontdek hoe je de mooiste kerstsfeer voor jouw tuin creëert.

Versier de tuin met kaarsen

Kaarsen kunnen voor ieder seizoen gebruikt worden. Met de feestdagen geeft dit nét die extra kerstsfeer die jouw tuin nodig heeft. Stal de kaarsen in mooie glazen kaarshouders, zodat ze niet uit gaan door de regen of sneeuw. Verdeel de houders over je tuin of zet ze in een rij bij een looppad. Dit geeft een hele sfeervol uitstraling aan jouw tuin! Laat je de tuinmeubels buiten staan in de winter? Leg hier een leuk kleedje overheen. Dit ziet er super leuk uit!

Kerstsfeer kaarsen Kerstsfeer

Decoreer de ramen rondom je huis

Wil jij een ultieme kerstsfeer geven aan jouw huis? Versier de ramen van jouw huis of tuinhuis dan met kerstversiering! Hang een krans op met ballen en lichtjes. Kies voor waterbestendige lichtjes die op batterijen werken, zo hoef je niet moeilijk te doen met verlengsnoeren.

Kerstsfeer raamdecoratie

Lights here, lights everywhere!

Lichtjes zijn kenmerkend voor de kerst. Je ziet ze overal hangen, in de stad, op grote gebouwen, in je eigen huis en misschien zelfs in je eigen tuin. Het wordt tijdens de koude dagen veel sneller donker buiten. Hoe leuk is het dat als je naar buiten kijkt, je lampjes ziet hangen in jouw tuin?

Versier de bomen of struiken in jouw tuin met kerstverlichting. Hang de lampjes van boven naar beneden in de boom en gebruik geen net! Die lijkt vaak handig, maar onderaan de boom heb je vaak lampjes te kort. Het is mooi om sommige lampjes wat dieper in de boom te drukken, zo creëer je diepte, wat er heel sfeervol uitziet.

Kerstsfeer Kerstverlichting buiten

De ultieme kerstsfeer: maak een lekker stulpje in jouw achtertuin

Heb jij een fijn stulpje in jouw achtertuin? Creëer ook hier een echte kerstsfeer! Heb je bijvoorbeeld een Blokhut met overkapping? Leg lekker wat kussentjes op de bank, versier de wand met lampjes, zet de vuurkorf aan en neem een glaasje glühwein mee. Dit zijn de perfecte ingrediënten voor een romantische winteravond.

Kerstverlichting buiten

Wil je helemaal uitpakken dit jaar?

Vind jij kerst echt helemaal geweldig en wil jij de ultieme kerstsfeer in jouw achtertuin? Dan zijn deze led figuren van kerstmannen en rendieren echt iets voor jou!

Kerstsfeer tuin verlichting

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Bekijk dan ook eens de artikelen: Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs! en Kerstboom optuigen: maak de kerst compleet!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten