Beton ciré in de badkamer: de voor- en nadelen!
Badkamer ideeën

Beton ciré in de badkamer: de voor- en nadelen!

Een modern design voor jouw badkamer is helemaal in de mode! Ben je op zoek naar een trendy en eigentijdse uitstraling voor je badkamer? Dan is beton ciré misschien precies wat je nodig hebt.

De letterlijke vertaling van beton ciré is "gewreven beton," en het is enorm populair voor het bekleden van wanden, vloeren en zelfs de meubels in de badkamer. Wij zetten alle voor- en nadelen van beton ciré in de badkamer op een rij! Dan kun jij beslissen of deze hippe trend bij jouw badkamer past.

De voordelen van beton ciré in de badkamer

Wij gaan beginnen  met de voordelen van beton ciré in de badkamer. Dit is namelijk een flinke lijst. Het is niet voor niets één van de populairste badkamertrends van het moment. 

  1. Stijlvolle klasse: Beton ciré zorgt voor een strak en minimalistisch ontwerp dat een gevoel van rust en harmonie creëert. Beton ciré past ook perfect in de groeiende trend van de industriële look voor je huis.

  2. Waterdicht en duurzaam: Wat maakt beton ciré zo perfect voor de badkamer? Een behandeling met beton ciré past perfect in een vochtige ruimte. Het is namelijk waterdicht en onverwoestbaar. Vlekken en krassen behoren tot het verleden (handig als je kleine kinderen hebt). Nu hoef je alleen nog maar van je badkamer te genieten.

  3. Makkelijk schoonmaken: Heb je geen zin om urenlang je badkamer te poetsen? Met beton ciré wordt deze droom werkelijkheid. Het onderhouden van je badkamer is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De naadloze afwerking en het waterdichte oppervlak zorgen ervoor dat je met een vochtige doek of zachte spons iedere vlek de baas bent.

Kies de kleur die bij je past: Het woord "beton" is misschien wat misleidend. Je denkt dan alleen aan de traditionele grijze kleur. Maar dan heb je het mis! Beton ciré is beschikbaar in allerlei kleuren. Dus jij bepaalt of je kiest voor een rustige en kalmerende kleur of een kleur die eruit springt.

Wat zijn de nadelen van beton ciré?

We horen je denken: "Zoveel voordelen! Wat zijn dan de nadelen?" Ondanks dat beton ciré in de badkamer een lust voor het oog is en erg duurzaam, zijn er toch enkele nadelen. Wij zetten ze hieronder op een rij, zodat jij zelf kunt bepalen of dit iets voor jou is.

  1. Grote en ingewikkelde klus: Ben jij een doe-het-zelver? Dan staat je een aardige klus te wachten. Het aanbrengen van beton ciré is namelijk een kunst op zich. De verwerkingstijd is erg kort, dus je moet snel handelen tijdens het aanbrengen. Verder is er ook een flinke voorbereiding van de oppervlakte nodig. Dus overweeg goed waar je aan begint. Anders is het inschakelen van een professional een beter alternatief.

  2. Scheuren en barsten: Na verloop van tijd, is het mogelijk dat er beschadigingen ontstaan. Mocht het zo zijn dat je badkamer beweegt door externe factoren (denk aan hevige windstoten of een aardbeving), dan is er een kleine kans op scheurtjes en barsten. Dit is niet ernstig! Houd het wel in de gaten om op tijd een reparatie te plannen.

  3. Koude voeten: Beton ciré voelt vaak koel aan, vooral op je blote voeten. Doordat beton ciré geen warmte vasthoudt, is vloerverwarming geen overbodige luxe. Als vloerverwarming een te grote investering is, dan is een badkamermat een perfecte oplossing.Dit is uiteraard geen probleem als je het niet vaak koud hebt. 

Nog meer badkamer ideeën?

Ben je druk bezig met de make-over van je badkamer? Heb je absoluut geen idee waar je moet beginnen en heb je inspiratie nodig? Wij hebben namelijk heel veel artikelen met tips en trends voor de leukste badkamer ideeën. Met deze artikelen krijg jij de badkamer van je dromen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten