Belangrijke keuzes bij de inrichting van je badkamer
Badkamer ideeën

Belangrijke keuzes bij de inrichting van je badkamer

Een badkamer verbouwen en inrichten is een hele klus. Het is ook vaak een dure klus en je moet met uiteenlopende zaken rekening houden bij de inrichting. Hier volgen belangrijke tips voor de inrichting van jouw badkamer.

Badkamer zelf monteren of vakmensen inschakelen?

Aangezien een badkamer niet goedkoop is en er van alles mis kan gaan, is het van groot belang dat iemand met verstand van zaken de badkamer monteert. Laat dit dan vooral ook aan vakmensen over wanneer je zelf of mensen uit je directe omgeving hier geen ervaring mee hebben. Er moet namelijk niet alleen rekening worden gehouden met het sanitair maar het is ook essentieel dat waterdichtheid wordt gegarandeerd. Wanneer je vakmensen inschakelt is de kans vele malen kleiner dat je na de plaatsing tegen problemen aanloopt en dat zou natuurlijk zonde zijn. Let bij het inschakelen van vakmensen wel op! Goedkoop is vaak duurkoop.

Kijk ook naar de toekomst

Een badkamer moet natuurlijk voldoen aan al je wensen. Aanpassingen of verbouwingen zijn een grote investering. Het zou zonde zijn als een dure verbouwing de waarde van je huis niet verhoogd. Wanneer je een badkamer bijvoorbeeld opvallend en uitbundig betegelt en veel kleuren gebruikt bij de rest van de inrichting, spreekt dit sommigen minder aan. Wanneer je in de toekomst je huis in de verkoop zet, zouden mensen met een andere smaak de badkamer willen verbouwen. Dit is natuurlijk een flinke investering, wat kan leiden tot minder betalingsbereidheid

Wel of geen vloerverwarming? Bij vrijwel alle nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig vloerverwarming aangelegd in de badkamer. Heb je een wat ouder huis en ga je je badkamer verbouwen? Het aanleggen van vloerverwarming kan ook voor toekomstige verkoop een factor zijn die meespeelt bij een badkamer. Vloerverwarming kan elektrisch of via de CV werken.

Kies voor goede sanitaire voorzieningen

Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede douche met douchekop kiest die je fijn vindt. Maar denk ook verder dan sanitaire voorzieningen die je als vanzelfsprekend acht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ventilatoren die sterk genoeg zijn. Een goede badkamer ventilatie is essentieel en voorkomt allerlei problemen. Wanneer de ventilatie niet op orde is kan condensvorming vochtplekken achterlaten. Ook kan er een muffe geur ontstaan en wordt schimmelgroei bevordert door het een vochtig klimaat.

Voor een breed assortiment aan kwalitatieve sanitaire voorzieningen kun je terecht bij badkamerdepot.

Stem je badkamer af op de hoeveelheid gebruikers

Moet je een badkamer delen met meerdere personen? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting. Neemt u een bad, een bad en douche in 1 of toch een apart bad en een aparte douche. Daarnaast moet ook worden nagedacht over de wastafel. Wanneer je met 4 personen een badkamer moet delen ontstaat er ‘s ochtends al snel filevorming. Het is daarom handig om twee wastafels in de badkamer te plaatsen.

Overweeg om een extra badkamer te nemen bij een groot gezin

Iedereen heeft het weleens meegemaakt, eindeloos moeten wachten tot die ene persoon eindelijk klaar is in de badkamer. Zeker in grotere gezinnen kan dit tot frustratie leiden, wanneer er maar 1 badkamer is. Mocht dit het geval zijn en heb je toevallig nog een ruimte over die kan worden omgetoverd tot badkamer? Het is misschien niet goedkoop maar het is de investering zeker waard als dit een hoop frustratie scheelt.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten