Badkamer vloer: ontdek 4 toffe vloeren voor jouw badkamer!
Wonen Badkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

Badkamer vloer: ontdek 4 toffe vloeren voor jouw badkamer!

Ga je verhuizen of verbouwen en twijfel je over wat voor soort badkamer vloer je wil nemen? De meeste badkamers bestaan vaak uit tegels. Tegels zijn makkelijk te onderhouden en zien er vaak mooi uit. Echter zijn er heel veel verschillende tegels waar je uit kunt kiezen. Daarnaast is het ook tof om eens verder te kijken, bijvoorbeeld naar een PVC vloer of een gietvloer voor in de badkamer. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Lees snel verder en doe badkamer ideeën op voor jouw badkamer vloer!

1. Badkamer tegels

Als je denkt aan een badkamer vloer denk je vaak gelijk aan tegels. Vroeger zagen we veel vierkante kleine tegels. Tegenwoordig zijn grote bruine, grijze of witte tegels erg populair. Door grote tegels te gebruiken in de badkamer, oogt de badkamer ruimtelijk.De juiste tegels badkamer uitzoeken is erg belangrijk, want als je eenmaal hebt gekozen kun je niet meer terug. Daarnaast doen we soms wel 15-20 jaar met een badkamer.

In een grotere ruimte is het ook gaaf om hexagon tegels of mozaïekjes te gebruiken op bepaalde plekken, bijvoorbeeld voor de wastafel.

badkamer vloer tegels badkamer vloer tegels

2. Badkamer vloer: ga voor PVC

PVC tegels of stroken als badkamer vloer zijn ook super gaaf. Hierdoor benadruk je een huiselijk gevoel in de badkamer. Daarnaast ziet het er ook uniek uit, omdat je dit bijna nergens ziet.

Het is wel van belang dat je jezelf goed laat informeren bij een speciaalzaak over de soorten PVC vloeren die geschikt zijn voor een vochtige ruimte. Zo voorkom je eventuele teleurstellingen achteraf. Daarnaast is het belangrijk dat je oppast met te veel water op de vloer, omdat de vloer glad kan worden. Leg daarom op deze plekken, bijvoorbeeld langs het bad of de douche, een douche mat neer.

Er zijn natuurlijk verschillende kleuren voor deze soort vloer. Vaak wordt er gekozen voor een hout-look op de vloer. In de badkamer is het vaak mooi om een lichte variant van deze soort te kiezen. Op een donkere harde vloer zie je namelijk stof e.d. veel liggen, wat niet handig is in de badkamer.

PVC vloer badkamer PVC vloer badkamer

3. Een stoer, modern huis? Overweeg dan een gietvloer in de badkamer!

Een gietvloer is ideaal als badkamer vloer. Een gietvloer past mooi in een woning die strak, stoer en modern is. Daarnaast brengt deze vloer veel rust met zich mee, wat ideaal is voor in de badkamer, aangezien badkamers vaak vrij rommelig zijn.

Een gietvloer is waterafstotend en er komt dan ook geen vocht in de vloer. Daarnaast heeft de vloer geen kieren waar water in kan blijven. Daardoor is de vloer ook makkelijk te behandelen en schoon te maken.

gietvloer badkamer vloer gietvloer badkamer vloer

Meer badkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer badkamer ideeën? Kijk dan ook eens tussen de artikelen: Grijze badkamer inspiratie: 3 tips en ideeën!, Inspiratie en tips voor een nieuwe badkamer en Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten