Soorten vloeren voor in huis: woonkamer inspiratie
Wonen Woonkamer inspiratie Wooninspiratie

Soorten vloeren voor in huis: woonkamer inspiratie

Er zijn verschillende soorten vloeren voor in huis en iedere vloer heeft weer zijn eigen uitstraling. Tegenwoordig zien we veel giet- of betonvloeren. Deze zijn erg populair. De meeste mensen hebben een houten-, PVC- of laminaatvloer in de woning liggen. Hier wordt vaak voor gekozen omdat het makkelijk in onderhoud is en omdat deze vloeren vaak neutraal zijn en dus overal bij passen.

In grotere woningen worden er vaak tegels gebruikt, bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken. Harde vloeren worden in huis vaak afgewisseld met vloerbedekking of kleden, om een ruimte meer sfeer te geven. Lees snel verder, doe woonkamer inspiratie op en ontdek alles over de verschillende soorten vloeren voor in huis!

vloerkleed in huis

Soorten vloeren voor in huis: het verschil tussen hout, PVC en laminaat

Er zijn verschillende soorten vloeren voor in huis, maar welke past nou het best bij jouw woning? Wanneer je op zoek gaat naar parket, zul je ontdekken dat er veel keus is. Een houten vloer is erg mooi en makkelijk in onderhoud. Echter is een echte houten vloer vaak erg duur. Daarom kiezen veel mensen voor een alternatief, zoals PVC of laminaat. Er zijn verschillende PVC vloeren die erg lijken op echt hout. Toch leeft echt hout op den duur het meest in een huis. Op zoek naar parket? Je kunt Parket kopen bij Parket Paleis.

PVC vloeren worden gemaakt van kunststof, waardoor deze vaak krasbestendig zijn en goed tegen een stootje kunnen. Dit is ideaal voor plekken in huis waar veel geleefd wordt, zoals in de woonkamer, eetkamer en keuken. PVC is goedkoper dan hout, maar wel weer duurder dan laminaat. Daarentegen is PVC duurzamer dan laminaat, omdat deze over het algemeen langer meegaat.

Laminaat wordt gemaakt van geperste houtvezels. Deze vloer is makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Laminaatvloeren zijn soms al verkrijgbaar vanaf €5 per m2.

Soorten vloeren voor in huis

Tegels in huis

In grote huizen worden vaak tegels gebruikt. Tegels geven een stoere uitstraling aan een woning. Deze vloersoort wordt vaak afgewisseld met andere harde en zachte vloeren, zoals met hout en vloerbedekking.

De meeste mensen kiezen voor lichtgrijze, donkergrijze, beige, taupe, of bruine tegels voor in huis. Dit omdat deze tegels makkelijk te combineren zijn met meubels en andere kleuren in huis.

tegels in huis

Vloerbedekking of kleden

We zien tegenwoordig veel harde vloeren voor in huis, en steeds minder vloerbedekking. Toch is vloerbedekking erg sfeervol in een woning. Het is de afgelopen jaren erg populair om een kleed in de woon- of slaapkamer neer te leggen op de harde vloeren.

Vooral op de begane grond kiezen veel mensen voor vloeren zoals hout, pvc, tegels, beton/giet. Op de eerste en tweede verdieping in huis is vloerbedekking soms nog wenselijk. Vloerbedekking straalt gemoedelijk uit in huis.

soorten vloeren in huis: tapijt

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor in huis? Neem dan eens een kijkje tussen de onderstaande artikelen. Bij Woonblog plaatsen we wekelijks leuke artikelen vol ideeën voor huis en tuin. We helpen je op weg met wooninspiratie voor alle ruimtes van je huis. Van slaapkamer inspiratie tot tips voor de keuken, woonkamer, tienerkamer of zolder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten