Badkamer ideeën | 4x originele inspiratie
Wonen Badkamer ideeën

Badkamer ideeën | 4x originele inspiratie

Op zoek naar originele badkamer ideeën? Er wordt vaak weinig aandacht besteed aan de badkamer in huis. Een badkamer is al snel saai, grauw en ongezellig: witte vloeren, witte muren en een hoop rommelige spullen bij de wastafel. Daarentegen zien we steeds vaker dat mensen hun badkamer omtoveren tot een luxe badkamer, om lekker te relaxen. Niet alleen is een mooie badkamer fijn voor jezelf, het is ook een meerwaarde voor het huis. Wij hebben daarom een aantal toffe en originele badkamer ideeën voor jou op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Badkamer ideeën: houten vloer

Ben jij op zoek naar toffe badkamer ideeën? De basis van de meeste badkamers is vrijwel altijd hetzelfde: tegels op de vloer en tegen de muur. Dit is natuurlijk altijd goed en gemakkelijk te onderhouden. Daarentegen is het ook gaaf om eens net iets anders te doen dan standaard. Ga bijvoorbeeld voor een gietvloer in de badkamer. Een gietvloer past mooi bij witte elementen in de badkamer, zoals het bad/toilet.

Je kunt ook kiezen voor een houten vloer in de badkamer. Een houten vloer straalt veel warmte en luxe uit. Leg een grote badmat over de vloer op de plaats waar het snel nat wordt, bijvoorbeeld bij het bad of de douche.

houten vloer badkamer

Vrijstaand bad

Badkamer ideeën: ga voor een vrijstaand bad in jouw badkamer. Een vrijstaand bad is heel typerend voor luxe en daarnaast ziet het er super gaaf uit. Een vrijstaand bad past eigenlijk in iedere badkamer. Of je nou een grote of kleine badkamer hebt. Een vrijstaand bad geeft namelijk een ruimtelijk gevoel in de ruimte, omdat het bad niet is ingebouwd in een groot “blok”.

betonlook badkamer ideeën

Marmerlook in de badkamer

Heb je er ooit wel eens over nagedacht om marmer (of look-a-like) toe te passen in de badkamer? Zo niet, dan moet je dit echt eens overwegen! Marmer kun je op verschillende manieren laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan marmeren accessoires zoals marmeren bakjes, vazen of spiegelranden.

Ben jij helemaal gek op de marmer-look? Ga dan voor een marmeren muur of vloer. Dit straalt enorm veel klasse uit en is super origineel.

marmeren badkamer

Badkamer ideeën: voeg een toffe eyecatcher toe

Vind jij het gaaf om een echte eyecatcher te hebben in een ruimte? Zoals een groot schilderij in de woonkamer of een grote vaas met bloemen in de eetkamer? Creëer dan ook een echte eyecatcher in de badkamer. Ga bijvoorbeeld voor een zwart toilet in een witte badkamer of betegel het bad met kleine, kleurrijke mozaïek steentjes.

badkamer zwart toilet

Meer badkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer badkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Kleurrijke badkamer: 4x inspiratie, Betonlook badkamer: doe inspiratie op!, Badkamer inspiratie: 6x verschillende stijlen, Portugese tegels badkamer: 10x inspiratie! en Badkamer ideeën: 5 tips voor jouw badkamer

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten