Portugese tegels badkamer: 10x inspiratie!

Portugese tegels (ook wel Cementtegels genoemd) zijn handgemaakte tegels op basis van cement en pigmenten. Een Portugese tegel wordt voornamelijk toegepast als vloertegel of als wandtegel. Qua vorm is een vierkant het meest gebruikt, maar ook druppel vormen, ruiten en rechthoeken zien we veel terug. Met Portugese tegels in huis maak je van een vloer of muur een echte eyecatcher! Ga je voor een rustige kleur of pak je echt uit met allerlei hippe kleuren? Niets is te gek. We hebben een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet zodat je genoeg inspiratie kunt opdoen voor jouw badkamer! Kijk je mee?

Portugese tegels in de badkamer

Een saaie badkamer tover je in no time om tot een bijzondere ruimte met Portugese tegels. Verwerk ze als vloertegel of tegen de wand. Beide kan natuurlijk ook! Het is ook leuk om de tegels te verwerken als klein detail, bijvoorbeeld in een nis.

1. Laat de badkamer optisch groter lijken

Leg dezelfde tegel op de vloer als tegen de wand. Hierdoor lijkt de badkamer optisch groter en daarnaast creëer je hier een bijzonder effect mee. Doordat de rest van de ruimte wit is, oogt de ruimte toch vrij rustig.

2. Een drukke boel

In deze badkamer zijn allerlei verschillende Portugese tegels verwerkt. Niet alleen de kleur, maar ook het patroon is in iedere tegel anders. En wat dacht je van de grootte van de tegels? Het verspringende effect is ook een grappig detail. Zorg ervoor dat de rest van de ruimte rustig is, zodat de nadruk des te meer op deze wand komt te liggen.

3. Als achterwand van de douche

Vind je de douchecabine vrij basic? Met Portugese tegels tover je iedere douchecabine om tot iets bijzonders!

4. Overal is aan gedacht

In dit voorbeeld zijn de Portugese tegels op een unieke manier in de badkamer verwerkt. Het muurtje staat centraal in de badkamer en de tegels op de vloer zorgen voor een speels effect.

5. Een moderne badkamer met Portugese tegels

Wie denkt dat Portugese tegels niet samengaan met een moderne inrichting, heeft het mis. De tegels geven deze badkamer net wat meer warmte. En een persoonlijke touch!

6. Voor de helft

Een hele wand bekleden met tegels te veel? Maar wil je het niet houden bij een klein gedeelte? Ga dan voor de helft van de muur!

7. Helemaal in stijl

De tegels maken deze badkamer helemaal af!

8. Verspringen maar!

Je kunt alle kanten op, zoals je op deze foto ziet! Net alleen qua vorm, maar ook de manier hoe je ze naast elkaar legt.

9. Portugese tegels en hout

De kleur van deze Portugese tegels kleuren prachtig bij de houten vloer.

10. De details doen het 'm

Hoe leuk en schattig is dit nisje in de douche? Doordat de rest van de muur rustig is, springen de tegels er hier prachtig uit. Wat ook leuk is: heb je een gekleurd kastje in de badkamer staan? Laat dezelfde kleur hier terugkomen. Zo creëer je één geheel!

Meer inspiratie voor Portugese tegels?

Op zoek naar meer inspiratie voor Portugese tegels? Bekijk onze blog pagina eens!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten