Babykamer personaliseren: tips en inspiratie

Ga jij een babykamer inrichten maar weet je nog niet precies hoe? Omdat de babykamer voor veel mensen het eerste “tastbare” is van iets heel moois, willen we vaak een mooie kamer creëren. Zodra de naam/geslacht van de baby bekend is, is het leuk om de kamer in te richten. Hoe leuk is het dan ook als je de babykamer kan inrichten, volledig op je eigen stijl en smaak? Wij geven je een aantal toffe tips en ideeën om de babykamer op een persoonlijke manier in te richten.

Zorg dat de babykamer er gezellig uit ziet

Creëer een gezellige basis voor de kinderkamer. Geef de muren een leuk kleurtje en leg bijvoorbeeld een tof vloerkleed neer. De kleuren op de muur hoeven echt niet perse blauw of roze te zijn, alhoewel dit natuurlijk altijd leuk is. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor de kleuren groen, oranje, grijs of een mix van verschillende kleuren.

Kleed de kamer gezellig aan met een aantal toffe elementen. Zo is een kledingrekje voor baby’s bijvoorbeeld super schattig. Hier kun je een aantal rompertjes en broekjes in hangen.

babykamer personaliseren

Personaliseer de babykamer

Zodra je als ouder zijnde het geslacht van de baby weet en een naam hebt verzonnen, kun je de babykamer steeds meer eigen maken. Je kunt de kamer steeds meer personaliseren. Zo heb je de bekende letter blokken waarmee je een naam kunt bouwen. Ook zien we vaak een treintje met de letters van de naam erop.

babykamer inspiratie

Tegenwoordig is het personaliseren van producten erg populair, je kunt dan ook de leukste dingen laten ingraveren of laten bedrukken met je eigen tekst. Denk bijvoorbeeld aan behang met een mooie tekst, of aan een bedrukt dekentje voor in het wiegje.

Door zulke gepersonaliseerde elementen toe te voegen, wordt de babykamer steeds meer eigen. En heel leuk: je hebt dan echt een kamer die niemand anders heeft!

babykamer personaliseren

Accessoires & decoratie

Op zoek naar leuke kinderkamer accessoires en decoraties? Maak de babykamer helemaal af met een aantal accessoires. Denk bijvoorbeeld aan wat knuffels, kussentjes en speelgoed. Met woonaccessoires maak je een ruimte net wat gemoedelijker, waardoor er een intieme sfeer ontstaat.

babykamer personaliseren

Meer kinderkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer kinderkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Inspiratie behang meisjeskamer: Lief & vrolijk, Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer! en 4x Kinderkamer inspiratie: ontdek het nu!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten