De babykamer ideeën van 2018

Met de nieuwe woontrends van 2018 komen ook nieuwe babykamer ideeën. Benieuwd naar leuke, inspiratievolle ideeën voor de babykamer? Wij hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet.

Unicorn glow & sparkles

De unicorn trend is al helemaal hot & happening in de kinder fashionwereld, in speelgoed en zelfs in eten (al die unicorn taarten). Nu komen er ook steeds meer unicorn kinder- en babykamer ideeën. Denk maar aan een baby eenhoorn mobiel. Daarnaast zijn er heel veel unicorn knuffels, leuke unicorn dekentjes, lampen en afbeeldingen om de babykamer helemaal in thema aan te kleden.

De unicorn trend gaat goed samen met glitters, regenbogen en rosé kleurig metaal. Maak bijvoorbeeld de muren roze met gouden sterren of hang een schilderijtje met glitters of een regenboog op. Deze stijl past perfect bij deze ultieme meisjesachtige baby kamer!

Boho babykamer ideeën

Ben jij een fan van de boho stijl? Deze stijl is voor leuk voor babykamers voor jongens en meisjes. Denk maar aan rieten mandjes, houten commodes, een grof gebreide poef of een hangmat met een babybedje of babystoel erin.

Daarnaast passen bloemen ook erg goed bij deze stijl. Ga bijvoorbeeld voor een klamboe met bloemen voor boven het babybedje. Daarnaast mag een dromenvanger met veren niet ontbreken bij de boho stijl! Veren patronen kunnen ook op een andere manier leuk worden toegepast in de boho babykamer. Bijvoorbeeld op de wand in het behang of door een kunstwerkje aan de muur.

babykamer ideeën

Industriële babykamer met hout en metaal

Lijkt de industriële uitstraling je misschien niet heel gezellig en misschien zelfs een beetje koud voor een babykamer? Nee hoor! Deze stoere look is goed te combineren met de zachte aspecten van een babykamer. Vooral door het toevoegen van hout krijgt de babykamer een gezellige en warme uitstraling.

Denk bij een babykamer in industriële stijl aan metalen pijpen waar je babykleertjes aan kan hangen. Daarnaast past een houten of zwart metalen babybedje en grijs/blauwe accessoires zoals knuffeltjes en dekentjes hier goed bij. Verder kun je ook gaan voor een hertenhoofd of stierenschedel aan de muur om het extra stoer te maken.

industriele babykamer ideeen

Botanische, exotische babykamer

De botanische look zien we vaak in het interieur voorkomen en is ook nog eens gezond! Planten reinigen de lucht in de kamer en werken ontspannend. Door plantjes te plaatsen in je babykamer creëer je een gezellige en natuurlijke sfeer. Je kunt ook gaan voor behang met een plantenprint. Ga voor behang met jungleprint, aapjes en andere dieren om het wat speelser en exotischer te maken.

Deze dieren kun je ook weer laten terugkomen in de babymobiel en knuffeltjes. Maak de look af door het te combineren met houten meubelen. Bijvoorbeeld met een houten commode en een houten bedje. Wil je het geheel wat moderner en strakker? Witte meubels of zwart metalen meubels passen ook goed bij de botanische stijl. Hang daarnaast schilderijtjes op van exotische dieren en planten zoals palmbomen, de jungle, olifanten en giraffen. Perfect voor een natuurlijke en schattige look!

babykamer dieren

Colorblocking

Colorblocking is de perfecte woontrend voor een babykamer. Het zorgt voor de vele kleuren die je gewend bent van een klassieke babykamer, maar dan mooi op elkaar afgestemd en gecombineerd. Neem drie heel verschillende kleuren in gedachten zoals bijvoorbeeld roze, grijs en babyblauw. Verf bijvoorbeeld verschillende geometrische vlakken op de muur en verf ieder vlak een van deze drie kleuren.

Zorg dat de accessoires en meubels van de babykamer ook een accent leggen op deze drie kleuren. Bijvoorbeeld door de dekentjes, knuffels, een tapijtje en schilderijen in de betreffende kleuren. Colorblocking kan ook met hele andere kleuren en met minder of juist meer verschillende kleuren.

Welke van de babykamer ideeën vind jij het leukst?

Meer babykamer ideeën?

Wil jij meer inspiratie opdoen voor een babykamer in een natuurlijke stijl? Lees dan ook “de leukste babykamer ideeën voor een bos babykamer”. Wil je de babykamer liever een neutrale look geven? Doe inspiratie op met het artkel “Babykamer inspiratie voor een neutrale babykamer”.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten