5x antwoord op de meestgestelde vragen over PVC en laminaatvloeren
Wooninspiratie

5x antwoord op de meestgestelde vragen over PVC en laminaatvloeren

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en twijfel je tussen PVC en laminaat? We beantwoorden de meestgestelde vragen over beide vloersoorten om je te helpen bij het maken van de juiste keuze! 

Wat kost een PVC of laminaatvloer?

De prijs van PVC en laminaat hangt af van verschillende factoren, zoals het type installatie en de materiaalkwaliteit. Over het algemeen is klik-PVC iets duurder dan de gelijmde variant, terwijl laminaat een vriendelijkere optie voor je portemonnee is. En het mooie is, je kunt in beide kosten besparen door het zelf te leggen!

Zijn PVC vloeren en laminaat vloeren makkelijk zelf te installeren? 

Misschien denk je: "Oké, klinkt goed, maar wat als ik twee linkerhanden heb als het op klussen aankomt?" Geen zorgen! Beide vloeren zijn gemakkelijk zelf te installeren. Klik-PVC vloeren hebben een handig PVC click systeem waardoor je geen expert hoeft te zijn om een nieuwe vloer te leggen. Dat betekent dat je geld kunt besparen op installatiekosten en trots kunt zijn op het resultaat van jouw eigen doe-het-zelf project. 

Blijven PVC en laminaatvloeren lang mooi?

Heb je wel eens een vloer gehad die er na een tijdje niet meer zo geweldig uitziet? Met PVC en laminaat is dat verleden tijd! Beide gaan lang mee, zelfs bij veel belasting. PVC is iets makkelijker in onderhoud, perfect voor een huis met knoeiende huisdieren of rondrennende kinderen. Ook laminaat blijft prachtig, maar vraagt om iets voorzichtigere schoonmaak. Beide vloeren zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud, zonder stress of gedoe.

Welke kleuren PVC en laminaat zijn er?

Wat jouw stijl ook is, er is altijd een vloer die bij je past. Of je nu van een donkere houtlook houdt, of een liever een licht eiken laminaat hebt. Vervang je alleen de vloer in huis? Kies dan een vloer die past bij je interieur. Op deze manier heb je meteen een geheel nieuwe uitstraling in je huis! 

Is PVC geschikt voor vloerverwarming?

Warme voeten zijn altijd fijn! Zowel PVC als laminaat voelen natuurlijk warm aan, maar zijn ook geschikt voor vloerverwarming. Als goede warmtegeleiders geven ze snel warmte af, ideaal voor de koude wintermaanden. Ideaal voor als je kleine kinderen hebt die op de grond spelen.

Zowel PVC vloeren als laminaat zijn prachtig, duurzaam, veelzijdig, vriendelijk voor je voeten én je portemonnee. Er is genoeg keuze uit kleuren, vormen en maten zodat het past bij jouw interieur en jouw smaak! 

Op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk onze andere blogs en laat je inspireren! Kijk bijvoorbeeld hoe jij een moderne woonkamer kan creëren, of hoe je een landelijke stijl laat terugkomen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten