4x Trends voor een moderne woonkamer
Modern interieur Woonkamer inspiratie

4x Trends voor een moderne woonkamer

De woonkamer is een van de populairste ruimtes in huis.  Niet zo gek ook, want je kijkt er je favoriete programma’s, je ontvangt er gasten en je ontspant er na een lange dag. Ben je benieuwd hoe jij jouw woonkamer een moderne uitstraling geeft? Dat vertellen we je in deze blog!

1. Dé kleuren voor moderne woonkamers

Kleuren kunnen je woonkamer maken of kraken. De laatste jaren waren vooral lichte en neutrale kleuren erg populair. Kleuren als beige en crème zien we dan ook vaak terug in de moderne woonkamer. Door het gebruik van lichte kleuren creëer je rust en ruimte. Ga je toch liever voor iets anders? Donkere of meer levendige kleuren, zoals diep groen, paars of donkerblauw, zien we ook vaak terugkomen in een moderne woonkamer. 

De combinatie van lichte, neutrale kleuren en levendige tinten zorgt voor een moderne uitstraling. We zien bijvoorbeeld vaak woonkamers waar verschillende grijstinten worden gecombineerd met felle kleuren zoals oranje en geel. Dit jaar zien we ook een opkomst van aardekleuren of houttinten in een modern interieur. Dit zorgt voor een warme, knusse sfeer.

2. Meubels in de moderne woonkamer

Een woonkamer is pas echt compleet wanneer er naast bepaalde kleuren ook stijlvolle meubels aanwezig zijn. Van moderne, strakke meubels tot vintage, industriële meubels: er zijn verschillende stijlen mogelijk. Het combineren van verschillende stijlen is een opvallende trend van de afgelopen jaren. Zo creëer je een dynamisch en spannend interieur. 

Daarnaast zien we steeds vaker multifunctionele meubels terugkomen. Zo heb je banken die je kunt omtoveren tot een bed en tafels waarmee je extra bergruimte kunt creëren. Op deze manier zijn deze meubelen ideaal om efficiënt met je ruimte om te gaan.

3. Verlichting in moderne woonkamers

Bij het inrichten van een moderne woonkamer speelt de verlichting een enorm belangrijke rol. Als je verlichting te fel is, dan maakt het je interieur flets en kil terwijl te weinig licht juist zorgt voor een grauwe sfeer. Het juiste lichtplan is sfeerbepalend. Er zijn verschillende trends op het gebied van verlichting. Kies je voor moderne verlichting? Dan eindig je vaak bij LED-lampen of lampen met een dimmer. Dit komt omdat het met deze lampen makkelijk is om je interieur van de juiste kleur licht te voorzien en hiermee te variëren. 

Plafondspotjes die omlaag schijnen zijn tegenwoordig de meest populaire vorm van verlichting. Met deze lampjes creëer je eenvoudig een warme en intieme sfeer in huis. 


Tip:Combineer plafondspotjes met staande lampen om de woonkamer te voorzien van voldoende licht. Deze geven naast mooie verlichting, ook een mooie bijdrage aan het interieur.

4. Meer groen in huis

Een grote achtertuin is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Mensen halen daarom steeds meer planten in huis. Je kan met verschillende mooie planten je woonkamer compleet maken. Planten zorgen namelijk voor meer leven in de woonkamer en hebben ook nog enorm veel voordelen voor je gezondheid. 

Voor de mensen die absoluut geen groene vingers hebben, zijn er meerdere soorten planten die maar weinig verzorging nodig hebben, zoals vetplanten. Vetplanten zijn er in veel soorten en maten, op deze manier passen ze binnen elk interieur.

Meer trends voor je woonkamer bekijken?

Wil je nog meer lezen en ideeën opdoen voor je woonkamer? Bekijk dan onze andere blogs over woonkamer inspiratie! Lees snel verder, ga aan de slag en voor je het weet is jouw woonkamer helemaal naar smaak ingericht!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten