Alleen maar voordelen met zonnepanelen
Wonen Duurzaam Energie

Alleen maar voordelen met zonnepanelen

De laatste jaren worden zonnepanelen voortdurend populairder. Steeds meer huiseigenaren laten de panelen op hun dak installeren. Bij nieuwbouw huurhuizen worden de zonnepanelen inmiddels vaak direct bij de bouw geïnstalleerd. De opkomst van zonnepanelen is te verklaren aan de hand van allerlei voor de hand liggende voordelen die de panelen met zich meebrengen. Dankzij de subsidie zonnepanelen worden de energie opwekkers steeds betaalbaarder voor iedereen. Waarom ook jij de keuze zou moeten maken voor een paar schitterende zonnepanelen op je dak lees je hier.

Beter energielabel voor jouw huis

Eén van de grootste voordelen van zonnepanelen is de bijdrage aan een beter en gezonder milieu. Door zonnepanelen op het dak van je huis te laten plaatsen kun je je eigen groene stroom opwekken. Zonnepanelen zorgen er ook voor dat je huis een beter energielabel kunt krijgen. Dit is ideaal als je van plan bent je huis te gaan verkopen of te verhuren. Ook draagt de energiewinning via zonnepanelen bij aan het verlagen van de co2-uitstoot van je huis.

Zonnepanelen op het dak zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door je eigen groene energie op te wekken met zonnepanelen kun je op de lange termijn wel honderden euro’s per jaar besparen op de energiekosten. Afhankelijk van je energieleverancier heb je ook de mogelijkheid een vergoeding te krijgen voor de energie die je meer opwekt dan dat je verbruikt, waardoor je nog gunstiger uit bent.

zonnepanelen voordelen

Voordelen aanschaf zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen kan terugverdiend worden door de besparing op de energiekosten. Wel kan de aanschaf van zonnepanelen net buiten je budget liggen, wat natuurlijk jammer is. Gelukkig is hier een oplossing voor. Dankzij de vele voordelen van zonnepanelen begrijpt ook de overheid dat ze in deze vorm van energiewinning moeten investeren. Ter ondersteuning hebben ze in 2020 de terugleversubsidie ingevoerd. Met de terugleversubsidie zonnepanelen kun je sinds 2020 ondersteuning krijgen bij de aankoop van je zonnepanelen.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid btw terug te vragen van de investering in de zonnepanelen. Door de huidige subsidie voor zonnepanelen en de mogelijkheid btw terug te vragen, staat niets meer in de weg voor de aankoop van de panelen.

groen wonen

Meer te weten komen over duurzaam wonen?

Op zoek naar meer inspiratie en informatie over duurzaam wonen? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Duurzaam wonen anno 2020: tips en ideeën, Slaapkamer ideeën: een duurzaam interieur en Duurzaam wonen zonder gas

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten