8x Inspiratie voor een Halloween pompoen
DIY Seizoenen Woonideeën

8x Inspiratie voor een Halloween pompoen

Maandag 31 oktober is het Halloween, daarom geven we je vandaag 8 verschillende voorbeelden van Halloween pompoenen! In Amerika is het traditie om met Halloween een Jack 'O Lantern te maken. In Nederland gaan de meeste mensen voor het simpele klassieke design van een paar driehoekjes, maar in Amerika zijn Halloween pompoenen tot een ware kunst verheven. We geven je hieronder een paar simpele voorbeelden en een paar voorbeelden voor gevorderden. Wil je helemaal in de stemming komen? Kleed je huis dan nog verder aan met toffe halloween versiering.

1. De klassieke Halloween pompoen

De klassieke Halloween pompoen heeft een heel simpel patroon van uitgesneden driehoekjes en een mond. Dit vrolijke klassieke patroon is makkelijk te maken en herkenbaar voor iedereen!

2. Poezen pompoen

Ook leuk: de poezen pompoen. Je snijdt gemakkelijk het gezichtje van een kat uit een pompoen. Of probeer eens een ander schattig dier zoals een hond. Leuk om samen met je kinderen te maken!

3. Decoratieve pompoenen als lantaarn

Maar wie zegt dat je een klassieke Jack 'O Lantern moet maken? Maak hele chique decoratieve pompoenen door er enkel gaatjes uit te snijden (tip: dit gaat heel makkelijk met een boor!). Laat de bovenkant eraf en gebruik de pompoen als lantaarn!pompoenen maken

3. De spooky Halloween pompoen

Snijd een griezelige grijns uit met kleine oogjes voor een extra spooky Halloween pompoen.

pompoenen maken

5. Nightmare Before Christmas pompoen

Een leuke variatie op de klassieke Halloween pompoen: het gezicht van het Jack Skellington, het figuurtje uit de film Nightmare Befor Christmas.

6. Gebruik de stengel als neus!

Doe eens gek en gebruik de stengel van de pompoen als neus! De ogen en de mond kun je zo moeilijk maken als je zelf wil. Gegarandeerd een grappig eindresultaat!

7. De 'grote pompoen eet kleine pompoen' Jack O'Lantern

Deze Jack O'Lantern is voor de gevorderde pompoen uitholler. Ga je voor het eerst aan de slag? Begin dan met een makkelijker design. Al vaker een Halloween pompoen gemaakt? Probeer dan dit grappige voorbeeld eens!

Helloween pompoen

8. Voor de gevorderden

De laatste twee plaatjes zijn alleen geschikt om na te maken als je een professionele 'pumpkin carver' bent. We raden je niet aan om dit thuis te proberen, dit levert je waarschijnlijk alleen een hoop frustratie op... Maar ze zijn wel heel mooi om te zien!

Helloween pompoen

Op zoek naar meer herfst inspiratie voor in huis?

Ben je op zoek naar meer leuke herfst inspiratie voor in huis? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5 tips om je tuin herfstklaar te maken, 6x Herfst interieur ideeën: warm, duurzaam en persoonlijk! en Dé kleuren voor jouw woonkamer in de herfst en winter!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten