7 tips voor de inrichting van de zolder

De zolder is voor veel mensen de meeste moeilijke ruimte om in te richten. Toch is de zolder vaak een onbenut, maar zeer bruikbare ruimte. Waar velen ervoor kiezen om de zolder te gebruiken als opslagruimte, zijn er ook vele andere manieren om de zolder in te richten. Daarom geven we je 7 tips voor de inrichting van de zolder.

Tip 1: De man cave

Een eerste optie is om de zolder te veranderen in een mannenkamer. Zo heb je altijd een plek waar mee-gejuicht kan worden met wedstrijden van de Eredivisie. Het geluid van schietspellen op de Playstation klinken niet door de hele woning. En mannen hebben een plek waar ze samen een biertje kunnen drinken. Niet alleen mannen hebben iets aan deze man cave, ook vrouwen kunnen hier de voordelen van zien. Zo kunnen zij bijvoorbeeld in alle rust hun favoriete tv-serie kijken in de woonkamer.

mav cave

Tip 2: Persoonlijke sportschool

Maak van je zolder een persoonlijke sportschool! Door het toevoegen van een roeiapparaat, een crosstrainer en een yoga-mat aan de zolder, creëer je jouw eigen sportschool. Op deze manier hoef je niet meer naar een sportschool om even te kunnen trainen, maar loop je gemakkelijk naar zolder. Nog een tip: zet een tv neer in je persoonlijke sportschool, dan gaat het trainen nog makkelijker!

zolderkamer inrichten

Tip 3: Zonnesalon

Door het toevoegen van een zonnebank of zonnehemel aan je zolder, maak je gemakkelijk je eigen zonnesalon. Voeg leuke accessoires aan de ruimte toe, zoals een voetenbadje, een lekkere stoel en wat tijdschriften of boeken. Als je een groot oppervlakte tot je beschikking hebt, kun je ook een ligbad aan je zonnesalon toevoegen! Op deze manier wordt de zolder een plek waar je heerlijk kunt ontspannen.

Tip 4: De vrouwenkamer

Tover de zolder om tot vrouwenkamer! Dit is natuurlijk inclusief inloopkast, make-up tafel, grote spiegel en een lekker zitgedeelte. Voeg leuke accessoires toe aan deze ruimte, zoals (geur)kaarsen, kussentjes, schilderijtjes en krukjes.

zolderkamer inrichten

Tip 5: Slaapkamer 2.0

Ga je je gezin uitbreiden? Dan is een extra slaapkamer op zolder zeker een goede optie. Dit kan een slaapkamer voor een van je kinderen zijn, maar natuurlijk ook lekker voor jezelf. Maak hier dan optimaal gebruik van door van de zolder een slaapkamer te maken met alles erop en eraan! Natuurlijk moet je idee wel passen in de grootte van de zolder. Maak je slaapkamer bijvoorbeeld compleet met aangrenzende badkamer of inloopkast. Zo wordt de zolder jouw eigen verdieping en slapen de kinderen op de eerste verdieping.

Tip 6: De werkkamer

De zolder is ook een hele goede ruimte om een werkkamer van te maken. Het is daar rustig en afgezonderd van de woonkamer en keuken, waardoor je je daar goed kunt concentreren. Richt deze werkkamer in zoals jij wilt. Een computer, groot bureau en misschien een klein zitgedeelte ter ontspanning? Het kan allemaal! Voeg leuke accessoires toe, zoals mappen, bakjes, schriftjes en pennenbakjes, en je bent klaar!

Tip 7: De ‘chill’-kamer

Als laatst zou je je zolder nog kunnen veranderen in een chill-walhalla. Dit betekent een leuk zitgedeelte, een tv (met Netflix natuurlijk), een spelcomputer, een boekenkast, een tijdschriftenbak en heerlijke kussens. Voeg er nog een koelkastje of een koffieapparaat aan toe en je bent klaar om helemaal te ontspannen!

Natuurlijk moet je rekening houden met de grootte van je zolder. Maar door meubels of accessoires toe te voegen of weg te laten, creëer je je eigen omgeving die precies past op jouw zolder! Bepaal zelf wat voor soort ruimte je wilt maken en geniet van je zolder!

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 10x slaapkamer ideeën: ontdek wat bij jou past!, 6 tips voor een romantische slaapkamer, Slaapkamer voor jongvolwassenen; de 4 leukste ideeën en Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten