5x kledingkast ideeën: kies de mooiste kast voor jouw slaapkamer!
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonruimtes Inrichting Woonideeën

5x kledingkast ideeën: kies de mooiste kast voor jouw slaapkamer!

Op zoek naar kledingkast ideeën voor jouw slaapkamer? Een kledingkast is onmisbaar, maar is soms lastig in te delen in een slaapkamer. De kast is groot en neemt hierdoor veel ruimte in beslag. Er zijn veel soorten kledingkasten, zoals inbouwkasten, kasten met een schuifdeur of juist met een draaideur. Maar wat past er nou het best in jouw slaapkamer? Lees verder en doe inspiratie op voor de leukste kledingkast ideeën!

Kledingkast ideeën: ga voor schuifwanden

Op zoek naar kledingkast ideeën? Ga voor een schuifwand! Deze kledingkast is heel functioneel en ziet er ook nog eens mooi uit in de slaapkamer. Schuifwanden zijn heel modern en passen bij veel verschillende woonstijlen. De kledingkast zit verborgen achter schuifdeuren en hierdoor oogt jouw slaapkamer heel ruimtelijk. Je hebt namelijk geen grote kast meer waar je tegenaan kijkt. Ga voor dezelfde kleur schuifwanden als de muren in de kamer, dit zorgt voor veel rust.

kledingkast ideeën

De klassieke kledingkast met draaideuren

De kledingkast met draaideuren kennen we allemaal. De draaideur is vaak de goedkoopste variant op het gebied van kasten. Deze kledingkast is altijd goed en past bij iedere slaapkamer. Ga voor mooie handgrepen op de kastdeuren die passen bij de rest van de kamer. Kies bijvoorbeeld voor mat zwart, oud ijzer, goud of brons.

Houd meer ruimte over in de slaapkamer voordat je de kast met draaideuren plaatst. De kastdeuren gaan namelijk naar buiten open en dit kan soms lastig zijn in een kleine slaapkamer.

kledingkast ideeën

kledingkast ideeën

Kledingkast ideeën: een walk-in closet

Een van de gaafste kledingkast ideeën: een walk-in closet. Heb jij een kleine ruimte over in huis of heb je een gedeelte van je slaapkamer die niet wordt gebruikt? Tover deze dan om tot jouw eigen walk-in closet! Een kamer vol met kleren, tassen, schoenen en accessoires. Dat is toch de droom van iedere vrouw?

Een walk-in closet is vaak een kleine kamer. Het is dus belangrijk dat je de ruimte goed benut. Kies daarom bijvoorbeeld voor een hoekkast. Een hoekkast ziet er mooi uit en is erg praktisch. Je houdt namelijk meer ruimte over voor al jouw kleren!

walk-in closet walk-in closet

Kledingkast ideeën voor een kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer is vaak lastig in te delen en al helemaal met een grote kledingkast. De kast en het bed zijn vaak de grootste meubels in de slaapkamer, zet deze daarom zo ver mogelijk uit elkaar. Plaats je bed tegen de ene muur en de kledingkast tegen de andere. Hierdoor creëer je optisch meer ruimte in jouw slaapkamer.

Ga voor een kledingkast met spiegels in een kleine slaapkamer. Grote spiegels geven de slaapkamer optisch meer ruimte. Je kunt kiezen voor een kledingkast met één of meerdere spiegeldeuren. Ook is een grote spiegel in de slaapkamer heel handig, zo kun je namelijk goed zien hoe je eruit ziet!

Kledingkast ideeën: ga voor een kledingrek

Een kledingrek in de slaapkamer is tegenwoordig helemaal hip. Hang jouw mooiste kleren en accessoires aan dit rek. Zo heb je jouw leukste kleren al klaar hangen voor een avondje uit!

Tip: hang jouw kleren op volgorde van kleur of kies voor kleren in hetzelfde kleurpalet.

kledingrek kledingrek

kledingrek

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem eens een kijkje tussen onze artikelen: Slaapkamer inrichten: zo doe je dat!, 10x slaapkamer ideeën: ontdek wat bij jou past!, Zo richt je een stoere jongenskamer in! en Hoofdbord bed: dé eyecatcher van jouw bed!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten