5x Goedkope voortuin ideeën
Voortuin ideeën

5x Goedkope voortuin ideeën

Is jouw voortuin aan vernieuwing toe, maar wil je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Een mooie voortuin hoeft niet te duur te zijn! Of je nu een enthousiaste tuinier bent of normaal nooit in de (voor)tuin te vinden bent, met deze eenvoudige tips creëer jij een prachtige voortuin. 

1. Low budget tuinieren

Kleed jouw voortuin aan met mooie planten. Wist je dat dit helemaal geen geld hoeft te kosten? Als je planten opkweekt vanuit een stekje, hoef je zelf geen nieuwe planten aan te schaffen. 

Een andere goedkope optie is om zaadjes te kopen. Het duurt dan misschien iets langer voordat je een mooie plant hebt, maar het bespaart je ook een hele hoop geld. Kies bovendien planten die niet snel vergaan en langer meegaan dan een jaar. Op deze manier hoef je ze niet telkens te vervangen. 

2. Wees creatief & DIY

Ben jij een echte crea bea? Ga dan eens zelf aan de slag. Ga naar de kringloop bij jou in de buurt of speur Facebook Marketplace en Marktplaats af. Hier vind je genoeg oude (tuin-)meubels die je voor een leuk prijsje op de kop kunt tikken. Een laagje verf erover et voilà: zo goed als nieuw!

3. Goedkope, knusse tuinverlichting

Voortuinverlichting is niet alleen heel gezellig, maar ook erg praktisch. Zo hoef je niet telkens bij te schijnen als je het sleutelgat niet kunt vinden of het pad erg donker is. 

Het aanleggen van elektriciteit in de voortuin is over het algemeen relatief duur en eigenlijk niet per se nodig. Je kunt namelijk ook solar prikspots voor buiten in de tuin plaatsen. Deze werken op zonne-energie en hoef je dus niet aan te sluiten op het elektriciteitsnet. Goedkope wandlampen voor de voordeur vind je op Solarlampkoning.be.

4. Maak een opbergruimte

Een opgeruimde tuin is een nette tuin. Maak een opbergruimte in de voortuin voor bijvoorbeeld de fietsen, de kliko of voor de tuinkussens. Een nieuwe opbergbox kun je vanaf ongeveer €150 kopen, maar dat kan natuurlijk veel goedkoper!

Als je een beetje handig bent, kun je dit makkelijk zelf doen. Bekijk bijvoorbeeld eens dit artikel van de Karwei: zelf opbergkist maken (let op: dit voorbeeld is voor binnen) of kijk voor een tweedehands variant op Marktplaats. 

5. Relaxen in de voortuin

Wil jij de voortuin optimaal gebruiken en er lekker tot rust komen? Maak van jouw voortuin een plek om te ontspannen. Koop een knus houten bankje of heb je nog een aantal losse tuinstoelen staan? Deze kunnen prima dienen voor de voortuin. Koop een aantal leuke sierkussen en een leuk kleedje en je loungehoek is gereed. 

Meer low budget tuin ideeën? 

Kan jouw achtertuin ook wel een opfrisser gebruiken? Op Woonblog vind je volop goedkope tuinideeën. Zo richt je, zonder te veel geld uit te geven, je huis toch op een leuke manier in.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten