Garagedeur vervangen? Dit zijn je opties!
Klussen Voortuin ideeën Woonruimtes

Garagedeur vervangen? Dit zijn je opties!

Misschien ben je al een tijdje aan het nadenken over het vervangen van die oude, piepende garagedeur die al jarenlang aan vervanging toe is. Weet je niet zeker welk type het beste past bij jou? De beste keuze voor jouw garagedeur hangt af van hoe je de garage gebruikt. Lees hier de meest voorkomende situaties en welk type garagedeur daar het beste bij past. 

Garage als achterom

Wordt je garage gebruikt als extra entree om binnen te komen? Dan kan je het beste je garagedeur vervangen door een openslaande deur van aluminium. Gemakkelijk te openen door alle gezinsleden, licht van gewicht en geen herrie. Met diverse beveiligingstechnieken als sloten en alarmen bieden deze deuren ook bescherming tegen inbraakpogingen. Zo kun je met een gerust hart je garage als extra ingang gebruiken, wetende dat je huis veilig is.

garagedeur achterom

Garage als opslagruimte

Gebruik je de garage voornamelijk als opslagruimte voor spullen zoals fietsen, gereedschap en tuinmeubels? Dan is het belangrijk dat je gemakkelijk van binnen naar buiten kan. Niemand wil worstelen met een lastige deur als je even snel je fiets wil pakken. Openslaande garagedeuren zijn een perfecte optie hiervoor. Met hun dubbele deurvleugels kun je eenvoudig één of beide deuren openen, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot je spullen zonder gedoe.

garagedeur opslag

Garage voor het parkeren van je auto

Als je dagelijks je auto in de garage parkeert, is een elektrische sectionaaldeur een absolute aanrader. Deze deuren openen zijwaarts of omhoog, afhankelijk van je voorkeur en beschikbare ruimte. Het gemak van elektrische bediening is hierbij een grote plus: je kunt de garagedeur openen en sluiten met een druk op de knop, zowel vanaf afstand als via het bedieningspaneel aan de muur. Dit betekent dat je jouw auto snel en gemakkelijk kunt parkeren zonder gedoe met handmatige bediening.

elektrische garagedeur auto parkeren

Garage als kantoor-, praktijk- of hobbyruimte

Als je jouw garage gebruikt als werk- of hobbyruimte, is het hebben van extra daglicht geen overbodige luxe. Voor deze ruimtes zijn openslaande deuren met ramen de beste keuze. Deze deuren laten niet alleen veel natuurlijk licht binnen, maar bieden ook een prachtig uitzicht op je tuin of omgeving, wat de ruimte een aangename sfeer geeft.

Een goede garagedeur is voorzien van isolatieglas. Dit zorgt niet alleen voor een goede temperatuur binnen, maar ook voor geluidsisolatie. Een groot voordeel als je geconcentreerd wilt werken of genieten van je hobby zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf.

glazen deur garage werkruimte
Op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk onze blogs en laat je inspireren! 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten