Dankzij deze 5 tips breng jij je badkamer naar een hoger niveau
Badkamer ideeën

Dankzij deze 5 tips breng jij je badkamer naar een hoger niveau

De badkamer is een van de meest intieme en persoonlijke ruimtes in ons huis. Het is de plek waar we de dag beginnen en eindigen. Daarom verdient de badkamer best wel wat extra aandacht en is het fijn om van deze plek in huis ook een gezellige, ingerichte kamer te maken. Hier zijn vijf eenvoudige interieurtips om jouw badkamer naar een hoger niveau te tillen!

Kies voor een rustgevend kleurenpalet

Wist je dat kleuren een krachtig effect hebben op onze gemoedstoestand? Kies daarom liefst voor een rustgevend kleurenpalet in je badkamer om een relaxte sfeer te creëren. Zachte tinten zoals lichtblauw, pastelgroen of neutrale kleuren zoals crème en grijs zullen je badkamer opener en ontspannend laten lijken. Vind je deze kleuren toch wat te neutraal? Dan kun je eventueel kiezen voor een accentmuur, bijvoorbeeld achter het toilet, in een felle kleur of met behangpapier in een mooi motiefje.

Investeer in kwalitatieve badkameraccessoires

Kies voor kwalitatieve badkameraccessoires om te zorgen voor dat echte luxueuze hotel gevoel. Investeer in stijlvolle handdoekhouders, zeephouders, en doucherekjes van materialen zoals roestvrij staal of messing. Deze accessoires zijn niet enkel functioneel, maar ze dienen ook als decoratie die je badkamer naar een hoger niveau tillen. 

Creëer sfeer met verlichting

Verlichting is super belangrijk om de ambiance van een ruimte te bepalen. Kies daarom voor sfeervolle verlichting, zoals dimbare LED-lampen of zachte wandlampen, om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Verlichting boven de spiegel hoeft niet enkel functioneel te zijn maar kan ook heel stijlvol zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor moderne, opvallende ontwerpen die een echte eyecatcher worden in je badkamer. 

Voeg natuurlijke elementen toe

Breng de natuur naar binnen door planten toe te voegen aan je badkamer. Kies voor luchtzuiverende planten zoals varens, sansevieria of aloë vera, die goed gedijen in vochtige omgevingen. Planten zorgen meteen voor een relaxte sfeer en zorgen ervoor dat je badkamer wat meer aangekleed is. Heb je een losstaand bad? Plaats hierachter dan een mooie bloempot met varens of dergelijke. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om met natuurlijke materialen te werken zoals hout of steen voor vloeren, planken of zelf kasten om die natuurlijke uitstraling echt door te trekken.  

Minimalistische opbergruimte

Een opgeruimde badkamer oogt niet alleen stijlvol, maar zorgt ook voor een gevoel van ruimtelijkheid. Kies dus voor slimme opbergoplossingen zoals ingebouwde planken, lades onder de wastafel of zwevende kasten om rommel te vermijden. Zo kun je al je kleine badkamer spullen zoals flesjes parfum, zeepjes, handdoeken, EHBO-kistjes en dergelijke netjes opbergen zonder dat ze in de weg staan en voor rommel zorgen. 

Op zoek naar meer wooninspiratie en tips voor je badkamer? Ontdek het hier!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten