5 tips voor een zolder slaapkamer

Een slaapkamer op zolder is de perfecte manier om meer ruimte te creëren in je woning. Daarnaast kun je heerlijk genieten van de privacy van een eigen verdieping. Er zijn alleen wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je je zolder tot slaapkamer omtovert. Wij geven je 5 handige tips voor het inrichten van je slaapkamer op zolder!

1. Inbouwkasten op zolder

Op zolder heb je vaak last van schuine wanden. Een handige manier om gebruik te maken van deze "loze" ruimte is door inbouwkasten te maken. Zo hoef je de ruimte die je wel heb niet op te offeren aan een hoge kledingkast en heb je extra veel opbergruimte.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Linda (@linda.schouten) op 25 Apr 2018 om 11:21 (PDT)

2. Vloerbedekking of een vloerkleed

Op zolder heb je vaak nog een aantal slaapkamers onder je. Hier moet je rekening mee houden wanneer je een vloer voor de zolder gaat uitzoeken. Wanneer je vaak met je schoenen aan op zolder loopt zal dit voor veel overlast zorgen bij de "benedenburen". Kies in dat geval voor vloerbedekking of vinyl. Heb je toch liever parket of laminaat? Zorg dat je een goede ondervloer gebruikt en leg een lekker vloerkleed neer om het geluid iets te dempen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Donja (@donjavanek) op 2 Feb 2019 om 10:47 (PST)

3. Lichte kleuren

Op zolder heb je vaak niet super veel daglicht, gebruik daarom zo veel mogelijk lichte kleuren om toch een open en lichte ruimte te creëren. Ga voor witte muren en verf ook het plafond en eventuele balken wit. Ga ook voor een lichte vloer voor een ruimtelijk gevoel in je zolder slaapkamer.

4. Daglicht en raambekleding

Niks fijner dan wakker worden met daglicht. Probeer te zorgen voor zoveel mogelijk ramen, door dakramen of een dakkapel te laten zetten. Wanneer je ramen hebt is het natuurlijk ook belangrijk om te zorgen voor raambekleding. VELUX heeft een uitgebreid aanbod aan raambekleding voor dakramen, perfect voor de zolder slaapkamer. Ga voor raambekleding in een neutrale lichte kleur, om zo een licht en ruimtelijk gevoel te behouden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Melissa (@maulissa) op 11 Feb 2019 om 8:34 (PST)

5. Inrichting zolder slaapkamer

Nu alle praktische zaken besproken zijn is het tijd om je zolder slaapkamer gezellig in te richten. Kies voor een kleurenpalet en stijl en ga op zoek naar inspiratie! Op Woonblog vind je een heleboel artikelen met de leukste slaapkamer inspiratie! Lees bijvoorbeeld eens ons artikel over de Scandinavische slaapkamer.

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 10x slaapkamer ideeën: ontdek wat bij jou past!, 6 tips voor een romantische slaapkamer, Slaapkamer voor jongvolwassenen; de 4 leukste ideeën en Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten