4x Kinderkamer inspiratie: ontdek het nu!

Ben je op zoek naar kinderkamer inspiratie? Een kinderkamer inrichten kan soms best een lastige klus zijn, ook al denk je vooraf van niet. Een leuke en gezellige kinderkamer bevat verschillende elementen die de kamer speels maken. Er wordt vaak gedacht dat een kinderkamer inrichten erg duur is, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Integendeel zelfs, de leukste meubels en accessoires voor een kinderkamer kun je vaak al vinden bij bijvoorbeeld de Hema, Action en Xenos. Wij hebben een aantal tips en ideeën voor jou op een rijtje gezet, kijk je mee?

1. Heel veel kleur

Heel veel kleur: ben jij gek op roze, paars, blauw, geel, oranje of groen? Mix en match allerlei verschillende soorten kleuren met elkaar. Laat jezelf helemaal gaan, want niets is te gek voor een leuke kinderkamer. Kleur straalt veel sfeer en gezelligheid uit. Daarnaast beïnvloed kleur ons brein, want van een kleurrijke omgeving wordt de mens namelijk sneller vrolijk.

Ga daarom voor een kleurrijke muur in de babykamer, denk bijvoorbeeld aan oranje of groen. Je kunt ook kiezen voor een behang. Er zijn veel soorten behang te vinden die superleuk zijn voor in de babykamer. Leg een mooi kleed op de vloer, zet wat kleine kinderstoeltjes neer en de kinderkamer krijgt gelijk een frisse, nieuwe look!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cindy (@otis_oh) op 21 Jun 2019 om 10:03 (PDT)

2. Kinderkamer inspiratie: een speelhoek!

Op zoek naar leuke kinderkamer inspiratie? Er is een belangrijk element dat onmisbaar is in iedere kinderkamer, en dat is natuurlijk: de speelhoek. Ieder kind vindt het fantastisch om op hun eigen kinderkamer te kunnen spelen met poppen, auto’s, schoolspullen en kleurplaten. Het is dan ook belangrijk dat een kind weet waar dat hij/zij deze activiteiten kan uitoefenen, zodat hij/zij zijn eigen speelhoekje heeft. Dit is heel bevorderlijk en motiverend voor de creativiteit van een kind.

De speelhoek kun je zo creatief en grootst inrichten als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld een klein hutje/tentje opzetten waar jouw kind in kan spelen. Je kunt er ook voor kiezen om een groot kleed op de vloer te leggen, waardoor er veel ruimte is om te spelen met het favoriete speelgoed.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ?????????????? ⋒ (@dein_kinderkram) op 15 Jun 2019 om 11:24 (PDT)

3. Kinderkamer inspiratie: creëer voldoende lichtinval

Het is belangrijk dat iedere kamer in huis op de juiste manier wordt belicht. Dit is niet alleen essentieel voor het zicht, maar ook voor de sfeer in de kamer. Overdag worden de meeste ruimtes verlicht door het daglicht vanaf buiten en ‘s avonds door het licht van de lampen. Maar lang niet alle kamers in huis krijgen voldoende daglicht binnen. Kinderkamers zijn vaak een van de kleinste ruimtes in huis en zijn daarom snel donker. Om voldoende daglicht binnen te krijgen in deze kamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor transparante gordijnen. Deze gordijnen laten veel licht binnenkomen, waardoor de ruimte er fris uitziet. Combineer deze transparante gordijnen met verduisterende gordijnen, zodat jouw kind wel lekker kan slapen.

Krijgt de kinderkamer in jouw woning vrijwel geen daglicht binnen? Dan kun je ervoor kiezen om een lichtkoepel te plaatsen in de kamer. Hiermee creëer je in een slag veel licht voor in de kamer. Kijk bijvoorbeeld eens bij de lichtkoepel van Lichtkoepelgigant.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lilian Alicia (@junus.en.mama) op 30 Jun 2019 om 11:47 (PDT)

4. Een lieve meisjeskamer

Er zijn veel soorten kinderkamer inspiratie voor een meisjeskamer. Iedereen kent natuurlijk de roze/rode meisjeskamer, die het nog altijd goed doet. Tegenwoordig zien we steeds meer varianten voorbij komen die lang niet allemaal meer roze zijn. Je kunt namelijk ook prima kiezen voor een neutrale kleur voor de kinderkamer. Kies een kleur zoals wit, lichtgrijs of beige. Om de kamer toch sfeer en gezelligheid mee te geven kun je leuke accessoires toevoegen aan de kamer. Denk bijvoorbeeld aan (nep)plantjes, fotolijstjes, spiegels en een rij met knuffels.

Naast de aankleding van de kinderkamer met accessoires kun je ook de muren versieren. Denk bijvoorbeeld aan muurstickers. Is jouw dochter helemaal weg van olifantjes, dolfijnen, of sterren? Plak deze dan gerust op de muur! Dit ziet er superleuk uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door INTERIOR ? KIDS (@petite.voyou) op 30 Jun 2019 om 9:10 (PDT)

Op zoek naar meer kinderkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer kinderkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Meisjeskamer? Maak een prinsessenkamer!, 9 tips voor de tienerkamer, 7 originele kinderkamer ideeën!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten