4x kerstdecoratie voor in huis en de tuin
Wonen Wooninspiratie Kerstdecoratie

4x kerstdecoratie voor in huis en de tuin

De leukste tijd van het jaar is bijna aangebroken, dus gaan wij op zoek naar leuke kerstdecoratie voor in huis en de tuin! Ieder jaar opnieuw is het leuk om het huis te versieren. Dit jaar, in 2020, verlangt iedereen een beetje extra naar wat sfeer in huis. Daarom staan in veel huizen de kerstbomen en andere decoraties al. Superleuk natuurlijk! Wil jij weer even wat sfeervolle kerstdecoratie inspiratie opdoen voor binnen en buiten? Wij laten je allerlei toffe dingen zien en geven nog een paar handige tips voordat de koudere dagen beginnen! Lees mee en doe kerst ideeën op voor in huis!

kerst ideeën voor de tuin

Is jouw huis winter-ready?

Voordat we gaan kijken naar toffe kerstdecoratie voor in huis en de tuin is het altijd goed om even terug te gaan naar de basis. Het weer slaat om, het wordt weer kouder en dus ook vochtiger. Bereidt je huis hier goed op voor. Zorg bijvoorbeeld dat je huis goed is geïsoleerd, wat weer stookkosten kan besparen.

Daarnaast komt er tijdens de herfstige dagen veel vocht vrij. Ouderen huizen kunnen hier last van krijgen, dat zich kan uiten in vochtproblemen, zoals vochtplekken in de muren. Hierdoor kunnen er zelfs schimmels ontstaan, en dat wil je natuurlijk niet! Laat daarom gelijk vochtbestrijding uitvoeren als je last krijgt van vochtproblemen en wees hier op tijd bij!

kerstdecoratie voor in huis

Kerstdecoratie kopen: waar en wanneer?

Op zoek naar leuke kerstdecoratie voor in huis en de tuin? Maar wanneer begin je daar nou mee? Dat vragen veel mensen zich af! Opzich gelden hier geen regels voor, dus begin met het versieren van jouw huis wanneer jij dat wil! Over het algemeen beginnen veel mensen na 5 december met het versieren van hun huis, omdat Sinterklaas dan het land uit is.

Kerstdecoratie voor in huis

Vaak wordt de kerstdecoratie voor in huis ieder jaar opnieuw gebruikt, echter vinden veel mensen het leuk om toch ieder jaar wat nieuwe kerstdecoratie in huis te halen! Creëer een heerlijk kerst hoekje in huis waar je lekker kunt vertoeven tijdens de feestdagen en de weken ervoor natuurlijk! Kenmerkend voor een echt “kerst hoekje” zijn een lekker kleedje, wat kaarsjes, lampjes en wat groen. Hoe gezellig is dat?!

kerstdecoratie voor in huis

Veel mensen hebben een mooie kerstboom in huis staan, maar niet in iedere woning past zo’n mooie grote boom. Daarom is het ook heel leuk om een mini-boompje te versieren! Zo heb je toch een kerstboompje in huis.

kerstdecoratie voor in huis

Kerstdecoratie voor in de tuin

De focus op het gebied van kerstdecoratie wordt vaak gelegd in de woning, maar niet rondom de woning. Terwijl het heel leuk is om de (voor)tuin van jouw huis ook te versieren. Zo heb je een gezellig en sfeervol beeld als je aankomt bij jouw woning, of als je vanuit binnen naar buiten de tuin in kijkt.

kerst ideeën voor de tuin

Meer kerstdecoratie voor in huis en de tuin?

Ben je op zoek naar meer kerstdecoratie voor in huis en de tuin? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Kerst inspiratie voor in huis 2020/2021, Tips voor een kerstsfeer in huis | kerst decoratie en Kersttafel dekken: 4x luxe inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten