4 tips om jouw huis energiezuiniger te maken!
Duurzaam Energie

4 tips om jouw huis energiezuiniger te maken!

De gasprijzen blijven flink stijgen en daarbij wordt het dagelijkse leven een stuk duurder. Een goed idee om dus eens goed rond te kijken waar er kosten te besparen zijn. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om energiezuinig te leven. Wil jij jouw steentje bijdragen aan een betere wereld en daarnaast kosten besparen? Lees dan snel verder!

Tip 1: Ga voor elektrische vloerverwarming

Heb je al zonnepanelen liggen? Dan is elektrische vloerverwarming zeker een goed idee. Je verwarmt zo (bijna) kosteloos je huis in een mum van tijd. Maar ook als je geen zonnepanelen hebt liggen is vloerverwarming een goed idee. Het bespaart je namelijk zo’n 12-20% energie ten opzichte van een normale radiator. Daarnaast biedt het een goed alternatief voor een waterpomp.

Een elektrische vloerverwarming bespaart niet alleen veel kosten, maar verhoogt ook het wooncomfort. Hoe heerlijk is het om in de koude wintermaanden beneden te komen op een heerlijk warme vloer? Voor ons is dat al meer dan reden genoeg om over te stappen ;)

Tip 2: Gebruik energiezuinige apparaten

We snappen dat je niet gelijk al je huishoudelijke apparaten in gaat wisselen voor nieuwe, maar het is wel verstandig om hier geleidelijk aan mee aan de slag te gaan. Bekijk bijvoorbeeld eerst eens welke lampen je nu gebruikt en vervang deze voor led lampen. Op de lange termijn bespaart dit je erg veel geld.

Bekijk ook op tijd of je apparaten aan vervanging toe zijn. Een oude koelkast die niet meer goed is kan je namelijk ook erg veel geld kosten. Op tijd je oude energieslurpers eruit gooien kan je veel besparen.

Tip 3: Isoleer je huis

Er zijn erg veel manieren om je huis goed te isoleren. Denk aan spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en het plaatsen van isolatieglas. Als je minimaal twee verduurzamingsmaatregelen neemt kun je gebruik maken van de ISDE, een subsidie voor isolatie.

Wil je op een eenvoudige manier je huis iets meer isoleren? Dit kan natuurlijk ook. Kijk eens of alle naden en kieren dicht zijn. Maak deze, als dit niet het geval is, dicht met tochtstrips. Wist je dat dit je wel zo’n 200 euro per jaar kan besparen?!

Tip 4: Vermijd sluipverbruik

Er zijn stiekem erg veel apparaten in huis die de hele dag stroom verbruiken, zonder dat dit nodig is. Met een slimme energiemeter kom je er eenvoudig achter waar jij veel energie verspilt. Het apparaat plaats je tussen het te meten toestel en het stopcontact. De energiemeter geeft dan vervolgens het verbruik aan. Veel voorkomende boosdoeners zijn de tv, het koffiezetapparaat en de computer.

Meer Wooninspiratie?

Naast een energiezuinig huis kun je ook geld besparen door dingen zelf te maken. Zelfs met twee linkerhanden kun je bepaalde dingen eenvoudig zelf oppakken. Lees daarom meer over de leukste DIY ideeën! Bekijk bijvoorbeeld eens een van de volgende blogs: 3x DIY tips om jouw deur op te pimpen!, Hoe je een woning inricht met beperkt budget en Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten