3x DIY tips om jouw deur op te pimpen!
DIY Woonideeën

3x DIY tips om jouw deur op te pimpen!

Ben je uitgekeken op jouw saaie deuren of ben je net verhuisd en zijn de deuren niet helemaal jouw stijl? Het aanschaffen van een nieuwe deur is meestal niet goedkoop. Daarbij is het vaak een hele operatie om deze zelf te vervangen. Met deze handige tips geef je jouw deuren een hele nieuwe look en het goede nieuws: dit doe je helemaal zelf!

1. Deur verven

Een likje verf kan al wonderen verrichten voor jouw interieur. De juiste kleur maakt het verschil tussen een eyecatcher of een rustige uitstraling. Wil je jouw deur meer uitstraling geven? Creëer dan eens wat meer contrast, bijvoorbeeld door een donker interieur te combineren met een spierwitte deur of andersom. Echter moet je bij een donkere deur opletten dat deze niet in de volle zon komt. Een donkere kleur verf verkleurt namelijk sneller bij hogere temperaturen.

2. Tover je deur om naar een paneeldeur

Wil je wat meer reliëf in jouw deur aanbrengen? Haal dan een mooie lijst die je op jouw deur kunt lijmen. Hierna breng je een laagje verf aan en voilà: jouw eigen paneeldeur. Voor de lijst kun je eventueel een oude fotolijst gebruiken. Je hebt alleen de buitenste rand nodig van de fotolijst. Het binnenste gedeelte zul je dus nog even moeten verwijderen. Na het vastlijmen en verven, is jouw deur weer zo goed als nieuw! En bovendien helemaal uniek.

3. Vervang je deurklink

De deurklink bepaalt voor het grootste gedeelte de uitstraling van je deur. Het maakt bijvoorbeeld het verschil tussen een moderne en een klassieke uitstraling. Wanneer je in een nieuw huis komt te wonen kan het zijn dat deze niet bij jouw eigen woonstijl past, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je smaak verandert. Tijd voor een nieuwe look dus! Vervang bijvoorbeeld jouw grijze ronde deurklink voor een matzwarte vierkante deurklink. Dit zal een wereld van verschil geven. Heb je ook nog een sleutelgat of een slot op de deur, bijvoorbeeld in de wc of badkamer? Neem dan het hele deurbeslag mee, zo maak je de metamorfose helemaal compleet.

Meer woonideeën?

Op zoek naar nog meer wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je bij Woonblog aan het juiste adres. Lees ook eens de volgende DIY artikelen: Hoe je een woning inricht met beperkt budget en 5x leuke DIY ideeën voor in huis!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten