3 inspirerende woonkamer ideeën voor deze winter
Woonkamer inspiratie Seizoenen Wooninspiratie Woonideeën

3 inspirerende woonkamer ideeën voor deze winter

Het is nu echt bijna winter, tijd om wat inspirerende woonkamer ideeën op te doen! Korte donkere dagen, kou en af en toe regen of zon. Ben jij in de winter ook vooral te vinden op de bank? Met een warme kop thee en de verwarming of haard aan? Wij in ieder geval wel! Het perfecte moment om je woonkamer zo gezellig mogelijk te maken dus. Lees verder voor inspirerende tips om je woonkamer warm en knus te maken!

1. Warme & zachte materialen

Vachten en bontjes

Er zijn een aantal materialen die je huis in de winter een warme uitstraling geven. Zo ook een mooi vachtje over een stoel of op de bank. Niet alleen ziet het er gezellig uit, maar het is ook nog eens lekker zacht. Heerlijk om tegenaan te liggen. Voor de dierenliefhebbers: de vachten en het bont hoeven echt niet van een dier te zijn! Namaak is ook heel mooi. Daarnaast kan een (fake) dierenvacht ook een leuke finishing touch zijn voor je vloer. Lekker warm ook als je vaak op blote voeten loopt.

Ben jij fan van de industriële look, die ook dit jaar weer helemaal hip is? Hout is vaak een onderdeel van deze stijl. Kleedjes die hier erg leuk bij staan zijn de koeienvachten. Dit geeft een stoere en rustieke look die goed past bij het industrieel interieur.

Woonkamer ideeën

Grof gebreide woonaccessoires

Bel je oma maar, want breisels komen deze winter terug! Van gebreide kleedjes voor onder je salontafel tot dekentjes voor op je bank. Daarnaast zijn er gebreide vazen die je woonkamer een warmere uitstraling geven. Deze zijn natuurlijk niet echt gebreid, dan komt het water eruit. Ze zien eruit alsof ze gebreid zijn of hebben een gebreide hoes om de vaas heen zitten. Ook zijn er gebreide manden voor je planten en tijdschriften je woonkamer een warmere uitstraling.

Deze winter is ook de gebreide poef een trend. Erg leuk om naast je bank als bijzettafeltje te hebben, om je voeten op te rusten of gewoon als versiering. Voor de echte liefhebber bestaan er zelfs knitted lampenkappen.

2. Winterse kleuren voor de woonkamer

Ondanks dat wit misschien een koude kleur lijkt, kan het met de juiste verlichting en in combinatie met de juiste materialen er heel warm uitzien. Het geeft een winterse sfeer en is ook een hele zachte kleur waardoor het doet denken aan sneeuwvlokjes en wit bont.

Ga je toch liever voor een warmere kleur? Bonte kleuren zijn dit jaar ook weer terug en geven je woonkamer een warmere uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn goudgeel, burgundy en verschillende donkerdere groentinten.

Deze kleuren zijn erg leuk om te verwerken in je accessoires. Vooral in de winter kun je veel met woonaccessoires. Velvet, gebreide of bonte kussentjes in warme kleuren zijn bijvoorbeeld leuk voor wat kleur op je bank of op de vloer. Ga voor kaarsen of plantenbakken in winterse kleuren om je woonkamer er knusser uit te laten zien.

woontrends

velvet bank

3. Winterse bloemen & planten

Planten en bloemen kunnen je woonkamer er meteen sfeervoller laten uitzien. In de wintermaanden worden vooral rode en witte bloemen en planten in huis gehaald. Planten die matchen met warme kleuren die jij in je interieur verwerkt zijn natuurlijk ook stylish. Kies voor donkerdere kleuren voor een warm, sfeervol gevoel. Of kies voor lichte kleuren voor een frissere look in je woonkamer, bijvoorbeeld als je al veel kleur in je woonkamer hebt.

Er zijn verschillende bloemen die vaak terugkomen in de wintermaanden, zoals de Hulst, de Amaryllis en de Kerstroos. Echter zijn planten niet seizoensgebonden en is elk soort plant dat past bij jouw stijl en kleur interieur een leuk idee! Houdt er wel rekening mee dat je verwarming hoog staat in de winter en dit sommige planten kan uitdrogen. Kies voor planten die wel goed tegen een warme, droge lucht kunnen en zorg ervoor dat je ze genoeg water geeft!

wintertrends

Meer woonkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk dan ook eens de artikelen: 5x de leukste keuken inspiratie en 10x inspirerende tuin ideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten