Zo kies jij de juiste meubels voor jouw thuiswerkplek!
Wonen Woonaccessoires Woonideeën

Zo kies jij de juiste meubels voor jouw thuiswerkplek!

We zijn het onderhand allemaal gewend om wat vaker thuis te werken. We doen het inmiddels al langer dan een jaar, maar dat betekent ook dat jouw thuiskantoor een keer toe is aan vernieuwing. In deze blog lees je hoe je de beste meubels voor jouw thuiswerkplek vindt!

Het bureau

Een van de belangrijkste onderdelen van jouw thuiswerkplek is het bureau. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wie hier allemaal gebruik van gaat maken. Je kunt voor je lichaam namelijk het best een bureau nemen dat nog te verstellen is. Ben jij de enige die eraan gaat zitten? Dan kun je prima voor een instelbaar bureau gaan. Een instelbaar bureau kun je als je het bureau koopt op de juiste hoogte zetten, maar is tussendoor niet eenvoudig om in hoogte te veranderen.

Nog beter is een ergonomisch bureau waaraan je zowel kunt zitten als kunt staan. Deze zijn vaak wel iets prijziger, maar kunnen wel door iedereen in het gezin worden gebruikt. Je kunt namelijk tussendoor de hoogte eenvoudig aanpassen. Dit bureau is vooral ideaal voor mensen die snel nek- en rugklachten krijgen en mensen die het fijn vinden om tussendoor de benen te strekken. Bovendien is gebleken dat dit beter is voor de doorbloeding van je lichaam en voor je concentratie.

Wil je een gedeelde werkplek maken? Dan kun je hier met het bureau ook weer rekening mee houden. Als je bijvoorbeeld vaak rond dezelfde tijd wilt werken dan is het handig om twee bureaus te plaatsen of een wat langere. Zorg er wel voor dat je de bureaus een beetje van elkaar scheidt, zodat je tijdens het werk geconcentreerd kunt blijven. Doe dit bijvoorbeeld door een kastje in het midden te plaatsen.

wooninspiratie

De bureaustoel

Vervolgens komen we aan bij de bureaustoel want ook bij een zit-sta bureau is het toch wel erg fijn om een lekkere zitplek te hebben. Een goede bureaustoel kan namelijk onder andere rugklachten voorkomen. Bespaar daarom niet al te veel op een bureaustoel. Je rug zal je hiervoor in de toekomst dankbaar zijn.

Maar waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel? Het beste kun je gaan voor een ergonomische bureaustoel, omdat je deze af kunt stellen op jouw individuele behoeften. Dit is vooral ideaal als meer mensen gebruik maken van de bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel stimuleert een actieve lichaamshouding en geeft jouw lichaam de optimale ondersteuning. Ten slotte kun je zelf bepalen welke ergonomische bureaustoel het best bij de rest van jouw interieur past.

woon ideeën

Opbergruimte

Je wilt natuurlijk voorkomen dat die belangrijke documenten kwijtraken of ondergekliederd worden door de kinderen. Daarom is het belangrijk om genoeg opbergruimte te hebben in jouw thuiskantoor. Zorg daarom voor verschillende kastjes, waar je alles overzichtelijk op kunt bergen. Zo vind je jouw belangrijke documenten weer makkelijk terug! Zorg dat je hier vanaf het begin structureel te werk in gaat, zodat alles overzichtelijk blijft. Heb je weinig ruimte? Ga dan de hoogte in met wandplanken, maar zorg wel dat je overal nog makkelijk bij kunt.

Woon ideeën

Accessoires

We snappen maar al te goed dat jouw bureau er is om aan gewerkt te worden, maar dat wil niet zeggen dat dit er saai uit hoeft te zien. Jouw thuiskantoor leuk je eenvoudig op met verschillende accessoires en plantjes. Plaats bijvoorbeeld een aantal fotolijstjes met foto’s om het wat persoonlijker te maken en wat leuke plantjes om jouw kantoor wat meer kleur te geven. Bovendien geven planten ook nog eens zuurstof af, wat beter is voor de productiviteit. Mooi meegenomen toch?

Wooninspiratie

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk dan ook eens deze artikelen:

Kastentrends voor 2022, Ook in de winter buiten genieten van de tuin en 4x vloerkleden voor de winter.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten