Zo bescherm je jouw huis tegen inbrekers!
Beveiliging

Zo bescherm je jouw huis tegen inbrekers!

Wist je dat er in Nederland gemiddeld 136 keer per dag wordt ingebroken? Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat inbrekers vaak eerder gaan voor huizen die slecht beveiligd zijn. Benieuwd hoe jij inbrekers buiten de deur houdt? In dit blogartikel geven we je 9 tips om jouw huis beter te beveiligen.

Beveiligingssysteem

Een goede manier om dieven buiten de deur te houden is door te investeren in een betrouwbaar beveiligingssysteem met bewegingsdetectie, deur- en raamsensoren, en eventueel camera's. 

Wist je dat er tegenwoordig ook beveiligingssystemen zijn die je kunt koppelen aan je smartphone? Zo kun je op afstand de status van je huis controleren en ontvang je meldingen bij verdachte activiteiten.

Goede sloten 

Gebruik slimme deursloten en/of inbraakpreventie sloten in plaats van traditionele sloten. Hoe beter het slot, hoe kleiner de kans op een inbraak. 

Let er bij de aanschaf op of het slot een SKG- en/of politiekeurmerk heeft. Als je in de buurt van Den Bosch woont, dan is slotenmaker Den Bosch een hele goede slotenmaker op het gebied van inbraakpreventie. 

Verlichting & Domotica

Goede verlichting rondom je huis is een effectieve manier om inbrekers af te schrikken. Installeer bewegingssensoren en/of programmeerbare timers voor binnen- en buitenverlichting om het te laten lijken alsof er altijd iemand thuis is.

Domotica stelt je in staat om verschillende apparaten in je huis te integreren en te automatiseren, zoals verlichting, gordijnen en thermostaten. Dit kan de indruk wekken dat er iemand thuis is, zelfs als dat niet het geval is.

Camera's 

Beveiligingscamera's kunnen een goed afschrikmiddel zijn voor potentiële inbrekers. Plaats zichtbare camera's rondom je woning en overweeg ook een aantal verborgen camera's te plaatsen voor extra bewaking.

Hekwerk en begroeiing 

Een stevig hekwerk ontmoedigt inbrekers en biedt een extra fysieke barrière. Houd de begroeiing rond deuren en ramen laag om mogelijke schuilplaatsen voor inbrekers te beperken.

Sluit ramen en deuren 

Dit lijkt voor de hand liggend, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten voordat je het huis verlaat of gaat slapen.

Buurt app 

Bouw een goede band op met je buren en ga in de buurt app. Een actieve gemeenschap die samenwerkt, kan helpen bij het verminderen van criminaliteit.

Let op je social media 

Plaats geen berichten op social media waarin je je afwezigheid vermeldt. Dit kan een uitnodiging zijn voor inbrekers om toe te slaan als ze weten dat het huis leeg is. Denk niet alleen aan apps zoals Instagram en Facebook, maar ook aan Strava etc. Hierop is namelijk precies te zien wanneer jij van huis bent. 

Alarmsysteem met monitoring

Als je extra gemoedsrust wilt, kun je kiezen voor een alarmsysteem dat 24/7 professioneel wordt bewaakt. Dit betekent dat een meldkamer wordt geïnformeerd als er een alarm afgaat, en zij zorgen er dan vervolgens voor dat de hulpdiensten ingeschakeld worden.

Meer beveiligingstips?

Op Woonblog vind je volop wooninspiratie voor elke stijl, maar je vindt er ook genoeg tips over het beveiligen van jouw huis. Neem gerust eens een kijkje!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten