Woontrend: Welcome to Miami

De Welcome to Miami woontrend is een zomerse en vrolijke variatie op de botanische woontrend die we de afgelopen jaren veel zagen. Miami is een Amerikaanse stad die omringd wordt door prachtige witte stranden met palmbomen en helderblauw water. Het symbool van Miami is de flamingo en laat roze nou net de belangrijkste accentkleur zijn van deze woontrend. Velvet meubels en glanzende gouden accessoires zorgen voor een sexy touch in deze woontrend die perfect aansluit bij deze zwoele kuststad. Lees verder om te ontdekken hoe je deze woontrend toepast in jouw interieur!

Miami kleurenpalet: roze, groen en geel

We beginnen met het kleurenpalet van deze woontrend. De belangrijkste kleuren zijn flamingo roze, tropisch groen, zeeblauw en zonnig goudgeel. Daarnaast zien we veel glanzende accessoires van messing of goud. Dit kleurenpalet is super opvallend, lekker girly en perfect voor Instagram foto's. Pas het toe in de slaapkamer, tienerkamer of kinderkamer. Of maak een statement in je woonkamer! Je kunt de kleuren terug laten komen in accessoires en de basis lekker rustig houden of juist los gaan met gekleurde muren. meubels en gordijnen.

Miami kleurenpalet

Miami interieur: de basis

Begin bij het aankleden van de basis van je Miami interieur. Wat gaat er op de vloer? In principe kun je alle kanten op, maar probeer de vloer licht en neutraal te houden zodat de rest van je interieur er lekker uit knalt. Voor de muren heb je een heleboel opties. Ga je voor een lekker tropisch behangetje? Of ga je voor een instaperfect roze muur? Liever iets rustiger? Ga dan voor witte muren of lichtblauwe muren.

Meubels zijn de eyecatchers van deze woontrend. Een velvet bank of fauteuil mag niet ontbreken! Daarnaast passen mooi donkere retro meubels mooi in deze stijl. Een luxe salontafel van glas of met marmeren blad mag niet ontbreken. Houd één ding in je achterhoofd bij deze trend: alles moet zo glamoureus mogelijk!

Miami interieur Tropisch interieur

Tropisch interieur: planten en accessoires

Accessoires en planten maken je tropische interieur helemaal af. Ga voor accessoires in de kleuren van het kleurenpalet. Denk aan kussens met een mooie luxe print. Items met een tropische print mogen niet ontbreken en ook de flamingo moet terugkomen in een Miami interieur. Vul het aan met glanzende items zoals een mooie spiegel, lampen, vazen en kandelaren.

Planten maken een tropisch interieur helemaal af. Ga voor een mix van grote en kleine planten en plaats ze speels door je interieur heen. De goudpalm, bananenplant of gatenplant passen perfect bij deze woontrend. Meer tips nodig voor leuke planten in je interieur? Lees dan dit artikel eens: 9 leuke planten voor in huis!

Miami woontrend Tropisch interieur

Meer woontrends?

Kan jij geen genoeg krijgen van de laatste woontrends? Lees onze artikelen vol inspiratie voor een retro interieur of een interieur met donkere kleuren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten